Přejít k hlavnímu obsahu

MOUZ mají jistý postup, Vitality a NAVI letí domů! Play-off IEM Sydney se rýsuje

18. 10. 2023 | 06:28 Counter-Strike 2 Reportáž
První světová akce ve novém díle Counter-Strike 2 je v plném proudu. V Austrálii se šestnáct týmů rozdělilo do dvou skupin, a zatímco v „béčku“ všechno jde podle papírových předpokladů, ve skupině A se s turnajem brzy rozloučili dva velcí favorité. Kdo se zatím nejlépe vypořádává s přechodem na CS2 či kratší MR12 formát? Rozuzlení skupin sleduj na našem Twitchi!
Håvard „rain“ Nygaard
Håvard „rain“ Nygaard
Zdroj: ESL

David „frozen“ Čerňanský do Sydney odcestoval v nekompletním složení. Se svými spoluhráči ale ukazuje, že jim pozice nejlepšího týmu světa podle žebříčku od Valve není cizí. Po drtivé výhře nad VERTEX získali také skalp oslabených NAVI. O přímý postup do semifinále si zahrají proti překvapení turnaje BetBoom.

Partička Rusů v prvním kole šokovala Vitality, světovou jedničku dle HLTV.org a poslední Major šampiony, a ve druhém kole přejela GamerLegion. Lví podíl na tom měl Vladislav „nafany“ Gorshkov, star player a in-game leader v jednom. Team Vitality oproti tomu kompletně vyhořel, když další den vypadl proti FaZe.

Parta Finna „karrigan“ Andersena pak v dalším zápase porazila a poslala domů také NAVI, kteří se museli obejít bez Oleksandra „s1mple“ Kostylieva. O poslední postupovou místenku z této skupiny si FaZe střihnou reprízu GamerLegion. Mimo hru jsou naopak Apeks i přes historicky první 1v5 clutch v CS 2.

Skupina B je zatím v režii ENCE a G2 Esports, kteří si to rozdají v jejím finále o postup do semifinále. Finská organizace si nejdříve smlsla na Lynn Vision a následně otočila sérii proti fnatic. G2 jsou naopak suverénní, protože ještě neztratili ani mapu. Porazit dokázali domácí Grayhound i severoamerické Complexity.

Třetí velcí kandidáti na postup Cloud9 začali velmi špatně, když po prohře s fnatic spadli do spodního pavouku. Po výhře nad Lynn Vision navíc nestačili na Complexity a v play-off budou chybět. Střelci s hvězdou na dresech se o poslední postupové místo z „béčka“ na závěr středečního programu utkají s Monte, kteří vyřadili fnatic.

Nezapomeňte, že u prvního světového CS2 turnaje nechybí ani náš stream na Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde se až do neděle můžete těšit na noční nálož Counter-Striku, Vodafone GIGA Kvíz i Twitch dropy.

IEM Sydney 2023
IEM Sydney 2023
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.