Přejít k hlavnímu obsahu

Netflix má zájem o GTA. Streamovací platforma usilovala o licenci slavné značky

19. 10. 2023 | 08:34 Gaming
Streamovací gigant Netflix údajně jednal se společnostmi Rockstar a Take-Two Interactive ohledně prodeji práv na vývoj další hry série. S informací přišel server The Wall Street Journal. Netflix v gamingu plánuje pracovat se slavnými seriály ze své platformy.
Netflix usiluje o licenci GTA
Netflix usiluje o licenci GTA
Zdroj: Netflix / Rockstar

Při spojení Netflixu a Grand Theft Auto si asi většina představí film nebo seriál odehrávající se v prostředí slavné herní série. Netflix ale projevil zájem o samotný vývoj hry. V prostředí herního byznysu se Netflix pohybuje už delší dobu, pozornost ale upínal především na mobilní zařízení, práva ke Grand Theft Auto by bezpochyby jeho pozici na scéně význačně posílily.

Podrobnosti jednání jsou prozatím nejasná, článek The Wall Street Journal žádné detaily nezmiňuje. S největší pravděpodobností by se ale v případě dohody jednalo o menší titul, který by zapadal do dosavadního portfolia streamovací platformy. Vzhledem k síle značky GTA ale není vyloučeno, že Take-Two Interactive jakoukoliv nabídku streamovací platformy odmítl.

Plány Netflixu v oblasti gamingu by ale tímto rozhodně nepadli. Společnost, jež je známá především svou streamovací platformou, se údajně chystá na vývoj titulů podle svých populárních seriálů. WSJ jako příklady uvádí Squid Game, Wednesday nebo Black Mirror.

Zdroj: vortex.cz
Štítky: GTA, Netflix