Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Sydney jde do finále! O první CS2 zlato si to rozdají FaZe a Complexity

22. 10. 2023 | 09:10 Counter-Strike 2 Reportáž
David „frozen“ Čerňanský si o druhé prvenství za sebou nezahraje. V semifinále IEM Sydney nedokázal s MOUZ zastavit FaZe Clan, na opačném pólu pavouka pak Complexity vyškolili G2 Esports. Kdo vyhraje 100 tisíc amerických dolarů? To zjistíte v neděli na našem Twitch kanále.
IEM Sydney 2018
IEM Sydney 2018
Zdroj: ESL

Prvním finalistou se stali Complexity. Banda Jonathana „EliGE“ Jablonowskiho se nejdříve ve čtvrtfinále střetla s BetBoom a dalo se konstatovat, že to byl souboj dvou největších turnajových překvapení. Lépe z něj nakonec vyšli právě hráči s hvězdou na dresu, kteří byli všude o krok napřed a pohodově zvítězili 2:0.

V semifinále na ně čekal těžký oříšek jménem G2 Esports. Vítěz skupiny byl považován za největšího aspiranta na titul, jenže Complexity mu vytřeli zrak. Nejdříve se na Anubisu vytáhli s výborným útokem, díky kterému zvítězili 13:8. Z Ancientu si pak udělali vlastní show, když oponentům dovolili pouhá 4 kola.

Hvězdy G2 zaostávaly především v individuálních výkonech, když se do zelených čísel dostal jenom Ilya „m0NESY“ Osipov. Jeho věčný bratr ve zbrani Nikola „NiKo“ Kovač třeba zklamal s pouhými 13 zabitími. Na druhé straně zářil především Ricky „floppy“ Kemery s více než jedním přesným zásahem na kolo.

FaZe Clan začal po vydařené jízdě ve spodním pavouku výborně i v play-off a opět se potvrdilo, že nejlepší výkony předvádí před publikem. Ve čtvrtfinále totiž zničil ENCE, kterým nejdříve na první mapě povolil pouhých pět kol, aby na té druhé neprohrál jedno jediné. Demolici přitom řídili především Russel „Twistzz“ Van Dulken s Robinem „ropz“ Koolem. Před turnajem se hovořilo o špatné formě, FaZe ale všechny utišili.

Klid na muškách si parta Finna „karrigan“ Andersena přenesla i do semifinále, kde čekali vítězové skupiny A MOUZ. Těm zřejmě nesedla menší pauza mezi hraním, neboť rozjetí FaZe na ně vlétli jako uragán a první mapu Nuke rychle ukončili za stavu 13:4. Vertigo už bylo podstatně vyrovnanější, jenže ropz a Twistzz opět pálili ostrými. Mladíci s náhradníkem v sestavě bojovali statečně, na více než 9 bodů se ale nezmohli.

Ve velkém finále se tak utkají dva týmy, které mají od tohoto týdne společného majitele a není jistá jejich budoucnost. Půjde tak o pomyslný souboj o budoucí místo ve strukturách GameSquare. Vyvrcholení prvního světového CS2 turnaje můžete sledovat živě na našem Twitch kanále. Začínáme v 7:30 showmatchem, grandfinále vypukne o tři hodiny později. Těšit se na vás budou Storm a Bananides, stejně jako Kany, Wango a zur1s přímo ve studiu. Kromě turnaje vrcholí také Vodafone GIGA Kvíz a pokračují Twitch dropy.

IEM Sydney 2023
IEM Sydney 2023
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.