Přejít k hlavnímu obsahu

Tahle přestavba se nepovedla. Liquid ji chtějí vyřešit nákupem za 14 milionů

22. 10. 2023 | 11:52 Counter-Strike 2 Spekulace
Team Liquid od letního přerodu v převážně evropský celek vyhořel, kdekoliv se ukázal. Organizace, která má ve své sbírce i nejrychlejší Intel Grand Slam historie, však nehází flintu do žita a chce se na světové scéně nadále rvát o přední příčky. K tomu však budou potřeba posily.
Felipe „skullz“ Medeiros
Felipe „skullz“ Medeiros
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Kolem týmu Liquid se v posledních dnech točí nejvíce spekulací. Ta vůbec nejzajímavější hovoří o příchodu Caspera „cadiaN“ Møllera, který skončil v Heroic a mohl by se stát novým in-game leaderem kdysi jednoho z nejobávanějších celků světa. Mimo to se však rozhořely spekulace o dalších příchodech a odchodech.

Ze sestavy se už poroučel Aleks „Rainwaker“ Petrov a následovat by ho údajně měl také Robert „Patsi“ Isyanov. Tyto letní posily se Liquid nepovedly, jedna náhrada už ale má být před podpisem smlouvy. Jedná se o Felipeho „skullz“ Medeirose, klíčovou postavu paiN Gaming. Brazilský celek letos přišel o řadu důležitých hráčů a propadl se žebříčkem, svůj další pilíř tak nepustí levně. Výkupní klauzule šplhá k 600 tisícům dolarů.

Při setrvání Keitha „NAF“ Markovice a Joshuy „oSee“ Ohma by Liquid obnovili většinovou část týmu z Ameriky, díky čemuž by měli jednodušší cestu na kodaňský Major. Pokud by však skutečně přišli cadiaN i skullz, jednalo by se o velký upgrade. Liquid by získali špičkového kapitána a velkou brazilskou hvězdu.

Změna by však měla podle zahraničních médií nastat ještě jedna. S týmem pravděpodobně nebude pokračovat ani dosavadní trenér a současný záskok na pozici pátého hráče Damian „daps“ Steele. Nahradit by jej měl Wilton „zews“ Prado, naposledy kouč Fluxo, který už Liquid reprezentoval mezi lety 2016 a 2018.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.