Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní koncovka prvního CS2 turnaje! FaZe přestříleli Complexity a jsou IEM šampiony

22. 10. 2023 | 13:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Známe prvního vítěze na poli nového Counter-Striku. FaZe Clan po třimapové bitvě zvládl závěrečné prodloužení a dal zapomenout na nevalnou formu posledních měsíců. Hlavní hvězdy FaZe se ukázaly v parádní formě a vypjaté finále strhly na stranu svého celku. Complexity útočili na největší triumf v historii, už samotný postup do finále je ale parádním startem do CS2 éry.
FaZe na IEM Cologne 2022
FaZe na IEM Cologne 2022
Zdroj: HLTV.org

Finálové střetnutí mezi FaZe a Complexity bylo pomyslným soubojem o místo ve strukturách společnosti GameSquare. Ta od tohoto týdne vlastní oba tyto celky a není ještě jasné, jaká bude jejich budoucnost. Jestli to výkony hráčů ovlivnilo, to se nedá říct, ale na všech byl vidět skutečný hlad po světovém titulu.

Série začala 1v3 clutchem Robina „ropz“ Koola, který zatím v CS2 září. Complexity se ale v prvním nákupu chopili otěží a na mapě Overpass se dostali do vedení 5:2. FaZe sice sérií sedmi bodů otočili skóre, na nic moc dalšího se ale nezmohli. Johnny „JT“ Theodosiou jako správný kapitán dotáhl svůj tým do vedení.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Na druhé mapě se karta obrátila, FaZe potvrdili, jak silný mají Nuke. Za útok si připsali osm bodů a šli hladově po srovnání, především Helvijs „broky“ Saukants předvedl další ze svých highlightů. Complexity po změně stran dokázali srovnat skóre na 8:8, ale FaZe následně zpevnili svoji obranu a vysloužili si Ancient.

Momentum se jim podařilo přenést i na rozhodující mapu celého turnaje. Vyhráli první polovinu 9:3 i následné pistolky, následně však Complexity zařadili vyšší rychlostní stupeň a odvrátit dokázali i tři matchpointy soupeře. V prodloužení ale pokračovat v comebacku nedokázali a FaZe triumfovali 19:16.

IEM Sydney 2023
IEM Sydney 2023
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.