Přejít k hlavnímu obsahu

1310 FPS v Counter-Strike 2! Jak toho dosáhnout? Hru vzali útokem extrémní testeři

23. 10. 2023 | 14:55 Counter-Strike 2 Gaming
Hráči Counter-Strike 2 si už od prvních verzí stěžují na horší výkon a nižší plynulost. Jsme ale v roce 2023 a nedá se čekat, že nový díl poběží stejně jako hra z roku 2012. Vývoj je nezbytný. Někteří nadšenci ale performance považují za výzvu a vrhli se do overclockingu.
Team AU Overclocking
Team AU Overclocking
Zdroj: SXSW Sydney

Spolu velkolepým turnajem IEM Sydney probíhal také veletrh herní veletrh SXSW. Jeho součástí byl také program zaměřený na extrémní taktování hardware. Když se na stage hrálo CS2, vrhli se právě na něj.

Pro otestování maximálního výkonu a co nejvyššího počtu snímků za sekundu použil tým australských overclockerů procesor Intel Core i9-14900K. S výsledkem pomáhal Roger Chandler z divize Intelu CCG.

Celé skupině se za pomoci tekutého dusíku podařilo z Counter-Strike 2 vytáhnout až neuvěřitelných 1310 FPS. Z původních 6 GHz dostali procesor až k hranici 8 GHz. Výsledek je o 300 FPS vyšší než bez OC.

Jak se s takovou plynulostí CS2 hraje, si přímo při testu mohli vyzkoušet návštěvníci veletrhu. Cílem extrémního pokusu bylo dokázat, že procesor může být pro hraní stejně důležitý jako grafická karta. 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.