Přejít k hlavnímu obsahu

3 000 000 dobrých důvodů pro zlato. Tučňák hodnotí účastníky Tipsport MČR CS

7. 11. 2023 | 08:12 Counter-Strike 2 MČR
Tipsport MČR CS vypukne skupinovými boji již tento čtvrtek. Vedoucí projektu Pavel Kristián si krátce před startem vzal na paškál individuálnímu zhodnocení všech týmů podle několika měřítek. Jakou mají dosavadní sezónu, aktuální formu a co je pro daný celek povinností, nebo maximem, kam mohou vyšplhat? Jako první musela přijít řada na suverény z Dynama Eclot.
Pavel Kristián
Pavel Kristián
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Floor & Ceiling

Strop je samozřejmě první místo. Dalo by se možná omluvit zaváhání například v semifinále a propad na bronz, ale i to by bylo obrovské zklamání. I z toho hlediska, že kluci mají 3 000 000 dobrých důvodů, proč si dojít pro zlato.

Forma

Od finále Tipsport CS Praha II to jde ale s formou z kopce. V zahraničí se nedaří, vůbec. Může za to možná i nemoc celého kádru, která je sužovala už na finále v Praze. Na druhou stranu už moc zápasů před MČR hrát nemusí a mohou se tedy plně soustředit na přípravu.

Sezóna 23

Tipsport MČR CS může být buď krásnou třešničkou, nebo černou kaňkou za jinak velmi dobrou sezónou. Dominance na CZ/SK scéně, ať už se bavíme o sériích MČR či o MSR, všude se zlatí. K tomu pak stříbro z plážového Polska nebo výhra v EPL z Wishe v polovině roku, všechno krásné skalpy. Krásný základ na to, ucházet se příští rok o místa v A-tier turnajích a bojovat o RMR.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Sestava

Z hlediska HLTV ratingu (0.99) je druhým nejslabším článkem Valencio, ale to je jen hra čísel. Na serveru je to totiž nepostradatelný dříč, který odvádí hromadu „neviditelné“ práce. To stejné by se dalo říct o Fidovi, který se pere s beastikem a eLiVem o titul nejlépe střílejícího IGL u nás. Statisticky je to o cca 0,1 killu na kolo.

Pak tu máme dvě letošní posily: anarkez a NEOFRAG. Zatímco NEO je upgrade oproti Dytorovi ve firepower (rating v DNE 1.19 vs. 1.10), anarkez přinesl do týmu mnohem větší emoce a schopnost se vyhecovat. Za 8 měsíců toho spolu dokázali hodně. Posledním hráčem v rosteru je nbqq, který by si sakra už jednou zasloužil vyhrát MVP nějakého turnaje. Tolik kol, která je schopný pro svůj tým vyhrát... Bohužel má v týmu dva výborné střelce, kteří ho statisticky často překonají.

Rozhodně je potřeba ještě zmínit replaye, který je nejen skvělým analytikem z hlediska přípravy, ale zastává velmi dobře všechny role „stage“ coache. Doporučuji ho někdy během zápasů sledovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.