Přejít k hlavnímu obsahu

Potenciální odchod NiKa z G2 zvedl zájem o jeho samolepky do rekordních výšin

9. 11. 2023 | 09:49 Gaming
Ještě před týdnem měl Nikola „⁠NiKo⁠“ Kovač údajně blízko k přestupu do týmu Falcons. Spekulace o jeho přesunu zásadně ovlivnily také trh s herními předměty.
Hráč NiKo a jeho samolepky
Hráč NiKo a jeho samolepky
Zdroj: NiKo G2 Esports / Samolepky cs.money

Superstar z Bosny a Hercegoviny přinesla v nedávných dnech do komunity CS2 veliké pozdvižení. Po více než dvou letech měl totiž NiKo údajně blízko ke konci v G2 Esports a jeho další zastávkou se měl stát Team Falcons. Saúdská organizace by tak po podpisu trenéra zonica přivedla další zásadní posilu. K ničemu takovému ale nakonec nedojde.

Se zajímavými daty k celé spekulaci přišel server cs.money, který se rozhodl podívat, jak potenciální NiKův přesun ovlivnil poptávku po jeho samolepkách. Ukázalo se, že v den, kdy byla zveřejněna zpráva o jeho možném přestupu, se počet vyhledávání samolepek zvýšil 13x oproti předchozímu dni, čímž byl stanoven i absolutní rekord několika posledních týdnů.

V následujících dnech, jak ukazuje infografika, se poptávka začala snižovat, stále se však držela ve vyšších číslech, než před vypuknutím všech fám. Zjištěné data ukazují, že veřejnost brala možný přesun hráče vážně. Kdyby totiž NiKo opravdu G2 opustil, hodnota jeho samolepek, které jsou s G2 neodmyslitelně spojeny, by postupem času mohla zvýšit svou cenu.

cs.money NiKo samolepky
cs.money NiKo samolepky
: cs.money