Přejít k hlavnímu obsahu

Dominantní Sampi a další výjimečné výkony. DNE jako CT tým, nenápadní UNiTY

13. 11. 2023 | 17:49 Counter-Strike 2 MČR
Za českým titulem už se ženou jen čtyři nejlepší domácí týmy, po napínavých bojích známe kompletní složení play-off Tipsport MČR CS. Nejsnazší cestu za postupem měli Sampi.Tipsport a statistiky to jasně ukazují. Každá sestava, i mezi vypadnutými, ale ukrývá nějakou hvězdu.
fino a sAvana1
fino a sAvana1
Zdroj: František Dumek (s povolením)

Tipsport MČR CS si díky své vysoké úrovni vysloužilo kompletní pokrytí od portálu HLTV.org, tedy již od skupinové fáze. Už ze širší domácí špičky tak máme zajímavá rozšířená data pro hodnocení všech hráčů.

Nejlepšího HLTV Ratingu 2.0 během svých zápasů dosáhl Matúš „MATYS“ Šimko, který potvrdil svůj status vycházející slovenské hvězdy, u níž je jen otázkou času, kdy vyrazí do světa. Ve všech duelech mu ale zdatně sekundoval Michal „T4gg3D“ Vrzal, jenž ho na čele statistik následuje a má dokonce vyšší K/D ratio.

Je to ovšem MATYS, který má nejvyšší průměrné poškození (100,5 na kolo) nebo počet multikillů (59,6%). Za 94 kol nasázel krásných 91 killů a 65 z nich bylo headshoty. To je nádherná bilance 71,4%, druhá nejvyšší mezi všemi hráči. Erik „The eLiVe“ Sith se specializoval na asistence, Tomáš „fino“ Bebjak na neumírání a Lukáš „sAvana1“ Lintner se nacházel ve statistickém středu celého týmu, který šlapal jako mašina.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Třetí nejvyšší rating nasbíral Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Hvězdný střelec Dynama Eclot byl dokonce celkově nejlepším hráčem za CT strany, k čemuž dopomohla tři vítězství 10:2. Za CT najdeme v TOP 5 hned tři reprezentanty DNE, čísla za T stranu jsou ale o poznání horší. Jde o jeden z vykřičníků jejich statistik.

Dalšího v pořadí najdeme Petra „HoLLy“ Kučeru, který patří mezi největší objevy v Counter-Strike 2. Hráč Entropiqu se vrátil na scénu ve velkém stylu. Páté místo patří „clutch masterovi“ Maxi „SHOCK“ Kvapilovi, jenž se v závěru sezóny vrací do parádní formy. Jindřich „ZEDKO“ Chyba se oproti tomu o víkendu hledal. Vynechat nemůžeme jejich kolegu Tomáše „oskar“ Šťastného, který nasbíral suverénně nejvíc AWP zářezů.

TOP 5 ve skupinové fázi
TOP 5 ve skupinové fázi
Foto: HLTV.org

Na závěr jsme si ponechali UNiTY, v řeči čísel jsou totiž ze všech semifinalistů nejvíce nenápadní. Vyhráli sice svou skupinu, ale oba zápasy měli hodně vyrovnané a neměli kde „farmit“ statistiky. Jako jediný vystupuje z řady Lukáš „Levi“ Bouřa, na něhož bylo spolehnutí. Impact rating má dokonce druhý nejvyšší.

Na UNiTY v semifinále Tipsport MČR CS čeká Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport se nevyhnou SINNERS. Vrchol domácí sezóny slibuje parádní podívanou, tak buď u toho s námi! Lístky zakoupíš na webu mcr.gg.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.