Přejít k hlavnímu obsahu

Starfield se propadá. Na Steamu má dokonce méně hráčů než Skyrim

15. 11. 2023 | 17:30 Gaming
Navzdory mizernému hodnocení se Starfield ještě nedávno pyšnil deseti miliony hráčů. Nedostatečná kvalita ale hru dohání a není proto překvapením, že se počet hráčů rapidně snižuje.
Starfield a Skyrim oficiální concept art
Starfield a Skyrim oficiální concept art
Zdroj: Starfield / Skyrim via Bethesda Game Studios

„Vesmírný Fallout“ z dílny studia Bethesda se stále propadá. Špatný technický stav hry, nekonečné načítání a crashe hráče trápí od samého vydání hry a jak se z dostupných analýz zdá, mnohým už dochází trpělivost.  

Mizérii totiž potvrzují i data ze Steambase. Dvanáct let starý Skyrim z dílny stejného studia se aktuálně těší větší hráčské oblibě než zbrusu nový Starfield. Ze strany Bethesda Game Studios už dříve zaznělo, že hru plánují podporovat několik dalších let, aktuální čísla jsou ale natolik děsivá, že si její fanoušcí nejsou ničím jistí.

„Dostane hra patche a modifikace, které tak zoufale potřebuje?“ zní dotaz autora redditového vlákna. Diskuze, která se následně rozjela, pro Starfield nedopadla vůbec dobře. Stovky komentářů jsou vůči hře z valné většiny kritické, což jen kopíruje její oficiální hodnocení. Budoucnost hry se i přes dřívější proklamace studia proto zdá značně nejistá. 

Starfield / Skyrim počet hráčů
Starfield / Skyrim počet hráčů
: Steambase.io
Zdroj: reddit.com