Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa startuje s českou účastí. Ve hře jsou desítky milionů korun

17. 11. 2023 | 10:12 PUBG: Battlegrounds Preview
Letošní světový šampionát v PUBG: Battlegrounds se uskuteční v Thajsku, tak velkou esportovou akci Bangkok ještě nehostil. Mezi účastníky z řad 32 nejlepších týmů světa najdeme i českého borce Miloslava „PiXeL1K“ Feika. Ten na oblíbený battle royale titul nikdy nezanevřel a jeho dlouholetá píle se vyplatila. Na PUBG Global Championship se konečně podívá jako hráč.
Spacestation Gaming
Spacestation Gaming
Zdroj: PUBG Esports

Miloslav „PiXeL1K“ Feik si od roku 2020 prošel celou řadou zajímavých evropských sestav a organizací, jako výpomoc se dokonce na jednom z největších turnajů historie mihl se slavným týmem Liquid. Stále však toužil po účasti na světovém šampionátu, což se mu konečně splnilo. K životnímu úspěchu to dotáhl po velké změně, odešel totiž do zámoří, kde se s ambiciózním týmem Friendly Fire stal mistrem Ameriky.

Během roku se americko-česko-finský celek hledal, ale formu dokázal načasovat na ten nejdůležitější moment. Tým s někdejším vicemistrem světa Paavem „PaG3“ Voutilainenem si po celé finále regionální soutěže PAS držel neuvěřitelnou konzistenci a jen v jedné hře skončil mimo bodovaná místa, k čemuž nastřílel nejvíce killů ze všech účastníků. V drtivém finiši pokořili i konkurenty z Luminosity Gaming.

Kromě postupu na světový šampionát si sestava s českým hráčem našla pro vrchol letošní sezóny také profesionální zázemí. Celé čtveřice se chopila organizace Spacestation Gaming, která se na PGC podívala už s minulou sestavou před dvěma lety. Shodou okolností byli její tehdejší součástí také Dylan „Roth“ Short a Daniel „Sharpshot“ Hernandez, jenž uzavírají kruh a vracejí se na místo činu. aby opět bojovali o tituly.

Nejprestižnější turnaj roku startuje 18. listopadu. Všechny týmy byly rozděleny do dvou skupin, v každé se ve čtyřech dnech odehraje celkem dvanáct her. Horní polovina postoupí do Winners Bracketu, ta spodní začne hlavní část šampionátu už přímo v Losers Bracketu. Vyřazovací boje budou v pavouku probíhat až do 3. prosince, kdy poznáme nové šampony. PiXeL1K se dostane do akce v sobotu a pondělí od 12:00 našeho času.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.