Přejít k hlavnímu obsahu

Riot vyslyšel komunitu. Změna jména bude zdarma, zkrátí se i čekací doba

18. 11. 2023 | 15:31 League of Legends Update hry
Jména vyvolávačů, neboli „Summoner Names“, končí 20. listopadu. Riot se ještě předtím rozhodl provést několik velkých změn v nadcházejícím plánu. Společnost ke kroku přistoupila po vyjádření komunity, která s původním zněním výslovně nesouhlasila.
Riot Games poupravují pravidla Riot ID
Riot Games poupravují pravidla Riot ID
Zdroj: Riot Games

Je to asi měsíc, co byli hráči informování o plánu vývojářů přesunout všechny účty na Riot ID. Přístup se ovšem trochu změnil. „Chceme uznat, že existují hráči, kteří se mohou pyšnit jedinečným jménem na serveru, kteří doufali, že úplně couvneme. Chápeme frustraci, ale myslíme si, že je správný čas provést změnu.“

Proces výběru jména je aktuálně strašlivým novým zážitkem pro hráče. Výběr jedinečného jména některým trvá v průměru 5 minut a čelí až osmi odmítnutým pokusům. Tisíce hráčů to vzdá, než najdou jméno, které se jim líbí. Jen dostat se do tutoriálu by nemělo být tak těžké. „Domníváme se, že je lepší mít na serveru více než jednoho  hráče s přezdívkou Aatrox oproti více variantám 447r0x,“ míní Riot.

Pokud má hra více hráčů se stejným jménem (což se může stát), ​​na výsledkové tabuli hry se navíc zobrazí jejich hashtag. Pokud má hra například dva hráče s názvem Hide on bush, na výsledkové tabuli se zobrazí Hide on bush#NA a Hide on bush#420, aby se ukázal rozdíl. Někteří tvůrci obsahu a profesionální hráči sdíleli obavy z předstírání identity. „Myslíme si, že máme rozpracované dobré řešení, a až budou detaily konečné, o tom se podělíme více,“ slíbili vývojáři.

V původním plánu také bylo, že jméno si mohou hráči změnit každých 365 dní. To je však pro někoho moc dlouho, proto se čekání na úpravu zkrátí na 90 dní a původní cena 230 korun také zmizí. Nyní bude přejmenování zcela zdarma. Změna dorazí na světové servery 20. listopadu.

Jak zjistit Riot ID?

  • Přihlaste se ke svému účtu na account.riotgames.com. Svoje Riot ID uvidíte nahoře.
  • V League of Legends - přes profilový obrázek vpravo nahoře.
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.