Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG, oskar, MATYS a další. Kterým domácím hvězdám nejvíce sedlo CS2?

23. 11. 2023 | 10:19 Counter-Strike 2 MČR
Counter-Strike je týmová hra, ale bez výjimečných individuálních turnajů vyhrávat turnaje prostě nejde. Před vrcholem domácí sezóny se tak zaměříme na nejdůležitější dvojice v kádru všech semifinalistů, co se týče snipera a nejúdernějšího riflera. Právě jejich akce budou zvedat diváky ze sedadel! Komu ale nový díl CS2 nejvíce svědčí a podle statistik našel druhý dech?
NEOFRAG a MATYS
NEOFRAG a MATYS
Zdroj: PLAYzone / Sampi (s povolením)

fino & MATYS

Začneme týmem Sampi.Tipsport, který do prvního semifinále vlétne jako neporažený celek ze skupin. Jeho sestava vždy na papíře působila silně, ale výsledky často závisí na výkonu hlavní hvězdy. Matúš „MATYS“ Šimko přerostl domácí scénu a Tipsport MČR CS pro něj může pro být rozlučkou před odchodem do ciziny. Jeho statistiky šly v CS2 ještě nahoru, mechanicky mu nová hra svědčí a je připraven proměnit stage ve svoji one man show. Musí ale zkrotit své emoce. V posledních týdnech mu sekunduje Tomáš „fino“ Bebjak, pro něhož ale půjde o premiéru na vrcholu sezóny. Bude tak muset dokázat, že je hráčem pro velké zápasy. Také on šel v novém díle Counter-Striku statisticky nahoru, ostatní hráči se drží na podobných číslech.

oskar & SHOCK

Hlavním tahounem v kádru jejich soupeřů a trojnásobných mistrů ze SINNERS je Tomáš „oskar“ Šťastný – největší česká CS legenda a nejstarší hráč na startovní listině. Nenechte se však zmást, protože 32letý sniper v sobě probudil démona a rozhodl se dominovat už ve třetím díle ikonické FPS série. Jeho výkony jsou v Counter-Strike 2 skutečně neuvěřitelné, rating mu stále stoupá. Slinu ovšem chytil také Max „SHOCK“ Kvapil, jemuž se přehled číselných statistik za poslední týdny zelená opravdu poctivě. Bravurně se rve hlavně s dříve nestabilní konzistentností. Nahoru, dolů naopak v CS2 létá Simon „KWERTZZ“ Horák. V nové hře se místy mírně hledá i Jindřich „ZEDKO“ Chyba, jak ale všichni víme, v Brně je vždy připraven.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

NIO & Levi

UNiTY v Praze všechny překvapili, nejvíce ze všeho SINNERS. Přesto se jako vítěz skupiny v play-off postaví neméně silnému soupeři. Když jsme se však zaměřili na jejich týmové statistiky, nebylo jednoduché někoho jen tak vypíchnout. Odehráli totiž náročné zápasy a chlubit se mohou především vyrovnaností celého kádru. Lukáš „Levi“ Bouřa ale přece jenom nezklamal a z hlediska impactu patřil mezi lídr skupinové fáze. Celkově těsně kraluje tabulkám Jakub „M1key“ Krausko a blízko je i Martin „Pechyn“ Pechoušek. Rifleři jsou v pořádku, bolestivá slabina je však na pozici snipera, kde se Dominik „NIO“ Maxian nemůže konkurentům absolutně rovnat. Jeho role je zcela odlišná, ale HLTV rating 0.97 od příchodu CS2 je velkým vykřičníkem.

anarkez & NEOFRAG

Šampion všech letošních turnajů na závěr. Dynamo Eclot na začátku roku z Izraele přivedlo Guye „anarkez“ Trachtmana, a tato sázka se vyplatila. Stal se z něho totiž horký aspirant na MVP celé sezóny od České mincovny. Mimo to dodává týmu neuvěřitelnou energii a s LAN prostředím roste. V průběhu roku navíc DNE posílil Adam „NEOFRAG“ Zouhar, čímž vznikl ten nejúdernější tandem celého mistrovství. U těchto dvou borců je jasné, že vás budou bavit, stejně vysokou úroveň si drží i s příchodem Counter-Strike 2. Dlouho s nimi zářil Vít „nbqq“ Pohlot, jenž má životní formu, ale postupem roku přece jenom začal statisticky uvadat. Stále jde však o hráče, jenž umí rozhodovat ta nejdůležitější kola, což ve statistikách neuvidíte.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.