Přejít k hlavnímu obsahu

Jsme nejlepší na světě, tvrdili zaměstnancům. Ti ale odcházejí a týmy postupně končí

Světoznámá organizace se patrně vypaří jako pára nad hrncem. Kolem Evil Geniuses se to vážnými problémy jen hemží a vše se postupně rozpadá. Před dvěma měsíci však nikdo neměl ani tušení, že se k něčemu takému schyluje. Lhalo vedení samo sobě, nebo snad něco tajilo?
Evil Geniuses
Evil Geniuses
Zdroj: Activision Blizzard

Od zlatého věku po tichý ústup. Esportový svět je svědkem příběhu, který dokazuje, že sláva nemusí trvat věčně. V létě se Evil Geniuses stali mistry světa ve Valorantu a krátce na to rozeslalo vedení svým zaměstnancům email, který rezonoval sebevědomím, tvrdíc, že jsou „nejlepší na světě v esportech.“ Ovšem po celý rok se situace dramaticky mění, a ne zrovna ve prospěch této slavné, ale upadající organizace.

V kontroverzní zprávě se Evil Geniuses nezdráhali použít silná slova, která zdůrazňovala dominanci týmu a která měla pracovníky motivovat. Tento až přehnaně ambiciózní přístup byl ale spíše posledním záchvěvem organizace, kterým se snažila překrýt rozpad uvnitř. Zaměstnanci odcházejí, sekce se rozpadají. „Proč tato jednou mocná organizace, známá svým vlivem a úspěchy, teď opouští scénu?“ ptá se MonteCristo.

Nejnovější šokující zprávou je ztráta slotu ve franšízové lize LCS. Evil Geniuses byli stabilním účastníkem předních soutěží, ovšem nyní se zdá, že organizace jako celek ztrácí zájem nejen o jeden konkrétní herní titul, ale o celé esportové odvětví. V tuto chvíli zůstává mnoho otázek bez odpovědí. Proč Evil Geniuses opouštějí scénu, kterou jednou ovládali? Jde o finanční problém, vnitřní nesrovnalosti nebo něco jiného?

Zatímco fanoušci zkoumají spekulace a snaží se odhalit pravdu, není vyloučeno, že se esportový svět stane o jednu kdysi slavnou organizaci chudší. Pro mnohé to může být konec éry, ale také začátek nové kapitoly. Drtivá většina hráčů ztratila ze na den zaměstnavatele. V poslední době také přibývalo čím dál více žalob na organizaci její vedení a problémů si pochopitelně všimli i sponzoři, kteří se postupně začali odvracet.

Další sekce americké organizace patrně opustí své místo v prestižních ligách velice brzy. Jaký osud byl organizaci připraven, to ukáže čas. Prozatím zůstáváme v napětí, jak se EG vyrovnají s nečekaným ústupem.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.