Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi poprvé v play-off MČR. Zlomí sérii proher se SINNERS? Semifinále se blíží!

23. 11. 2023 | 11:33 Counter-Strike 2 Preview
Vyvrcholení domácí sezóny začne duelem Sampi.Tipsport a SINNERS. První jmenovaný celek prošel skupinovou fází bez porážky, ale stejně se nevyhne v semifinále týmu, na nějž v letošním roce ani jednou nevyzrál. Tohle střetnutí ale vždy nabídlo parádní podívanou, jinak tomu nebude ani v Brně. Buď u toho s námi a doraz v pátek fandit přímo na brněnské výstaviště!
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Lukáš „sAvana1“ Lintner
Zdroj: František Dumek (s povolením)

Pětice s názvem Sampi.Tipsport, to je především Matúš „MATYS“ Šimko. Neuvěřitelné statistiky slovenské superstar se každým týdnem stupňují  a forma by měla gradovat právě během dvou nejdůležitějších zápasů roku. Tipsport MČR CS pro něj může pro být rozlučkou před odchodem do zahraničí, záležet bude hlavně na tom, jaký tlak na sebe vytvoří a jak se s aktuální situací celý tým popere. Druhou hvězdou je sniper Tomáš „fino“ Bebjak, který zažije svou mistrovskou premiéru na stage. První play-off je to i pro celou organizaci.

Vývoj zápasů bude hodně záležet na taktovce Erika „The eLiVe“ Sitha a učitele Jakuba „bfull“ Kokošky. Jejich porozumění hry je na opravdu vysokém levelu, Sampi.Tipsport ovšem často sužuje mentální stránka. Když se jim daří, jsou nezastavitelní. Jakmile ale nevyjde několik kol, jejich hra se může zbořit jako domeček z karet. Klíčem k úspěchu tak bude zachycení začátku všech map. Se SINNERS mají shodně silné mapy Ancient a Anubis, vyhýbat se budou Vertigu a rádi by sázeli na Nuke. Bolestivým místem může být Inferno.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Na druhé straně barikády ale budou sedět trojnásobní mistři České republiky, kteří usilují o rekordní čtvrtý titul v řadě. Jádro SINNERS drží pospolu už skoro celé čtyři roky a je stále hladové po dalších triumfech. V letošním roce se jim však nepodařilo vyhrát jediný turnaj a v Brně budou zachraňovat neúspěšnou domácí sezónu. Nový Counter-Strike ale celému týmu neskutečně sedí a do Brna jedou podle bookmakerů jako favorit číslo jedna. Musejí jen překlopit výtečnou online formu z mezinárodních soutěží před živé publikum.

Nový díl CS2 probudil démona především v Tomáši „oskar“ Šťastném, který dominuje už ve třetím díle ikonické FPS série. Parádní formu ovšem v posledních týdnech dokonale ukazuje také Max „SHOCK“ Kvapil, jehož umění bude diváky tradičně zvedat ze sedadel. Na finále sezóny se umí dokonale připravit Jindřich „ZEDKO“ Chyba, na kapitána Sebastiana „beastik“ Daňa je vždy spolehnutí a Simona „KWERTZZ“ Horáka bude jako nejnovější přírůstek mezi hříšníky pohánět touha po zisku svého prvního mistrovského titulu.

Sampi.TipsportSINNERS
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Slovensko fino
 Česká republika bfull (C)
 Česká republika beastik
​​ Česká republika SHOCK
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika oskar
​​ Česká republika KWERTZZ
 Česká republika Tomkeejs (C)
Kurzy na vítěze zápasu: 1.51 x 2.57

Harmonogram play-off Tipsport MČR CS:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.