Přejít k hlavnímu obsahu

Skončí IShowSpeed na YouTube? Fanoušci na něj posílají zásahovku

23. 11. 2023 | 18:11 YouTube
Jeden z největších influencerů dnešní doby IShowSpeed vyhrožuje fanouškům tím, že na platformě YouTube skončí. Americký streamer je otráven poté, co byl dvakrát v rozmezí několika dní ohrožen. Dvakrát na něj „fanoušci“ poslali policii. IShowSpeed se stal obětí tzv. „swattingu“ - byl na policii nahlášen za závažný trestný čin, který ale nespáchal.
Skončí IShowSpeed na YouTube? Vadí mu, co dělají fanoušci
Skončí IShowSpeed na YouTube? Vadí mu, co dělají fanoušci
Zdroj: X/YouTube

Teprve nedávno odhalil jeden z nejrychleji rostoucích influencerů a youtuberů IShowSpeed fanouškům svou novou vilu v hodnotě vyšší než 200 milionů korun. Už teď toho ale dost možná lituje. Lokalita jeho domova je známa a diváci toho zneužívají k nevhodnému pranku, jehož obětí už se za poslední roky staly desítky influencerů.

Netrvalo to dlouho a první případ swattingu byl na světě. Policejní zásah mohli diváci vidět přímo na streamu amerického tvůrce. Pušky, pistole, neprůstřelné vesty, zásahová jednotka v plné výbavě. Hned o dva dny později nastala podobná situace.

Mezitím, co si IShowSpeed povídal s fanoušky na platformě Omegle, uslyšel za okny podivné zvuky. Sundal si sluchátka a ihned zavolal svému asistentovi Slipzovi. Celý tento rozhovor byl v živém vysílání dobře slyšet.

Co se to kur*a děje kámo? Tohle nemůže být možný.. Asi skončím na YouTube, takhle už dál nemůžu,“ řekl v živém vysílání zatímco si jeho asistent venku povídal s policií. „To není vůbec vtipný. Myslím si, že tito lidé jsou velmi trapní,“ psali fanoušci během streamu. A bojí se o bezpečnost svého oblíbence.

V prosinci roku 2017 skončil podobný „vtípek“ smrtí. 28letý byl kvůli falešnému hovoru zastřelen. Hráč, jenž celý incident způsobil, byl na 15 měsíců uvězněn. Důvod swattingu? Hádka přes Call of Duty: WWII.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: IShowSpeed, Youtube