Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči řadí Modern Warfare III mezi nejhořší hry roku. Vývojáři ale tvrdí opak

23. 11. 2023 | 16:40 Gaming
Activision ignoruje své fanoušky. I přes katastrofální hodnocení Call of Duty: Modern Warfare III vývojáři tvrdí, že hra byla přijata kladně. Hráči nevěří vlastním očím, zatímco se nejnovější výtvor ze série Call of Duty v uživatelských hodnoceních dál propadá.
Hráči řadí Modern Warfare III mezi nejhořší hry roku. Vývojáři ale tvrdí opak
Hráči řadí Modern Warfare III mezi nejhořší hry roku. Vývojáři ale tvrdí opak
Zdroj: callofduty.com

Call of Duty: Modern Warfare III patří k jedné z nejhůře hodnocených her letošního roku a lze ji zařadit mezi vůbec největší zklamání. MWIII je od samého vydání hlasitě kritizována, což demonstrují i tristní recenze na serveru metacritic.com. Ze 4 733 recenzí pařbu pozitivně hodnotí jen 27% uživatelů.

Vývojáři hry ze studií Activison a Sledgehammer ale před recenzemi očividně schovali hlavy do písku a věří, že odvedli dobrou práci. Stejně to má vidět i komunita. „Dosavadní recenze jsou pro nás inspirací. Pozitivní zpětná vazba nám ukazuje, že to úsilí stojí za to,“ řekl designér studia Sledgehammer Games Zach Hodson.

Podezřelé nicméně je, že většina kladných ohlasů, o kterých Hodson mluví, se týká beta verze hry. Hra je ale již mimo betu a její recenze se za pozitivní rozhodně označit nedají. Zdá se, že si vývojáři nechtějí špatný stav hry přiznat a veřejnost se snaží uchlácholit recenzemi z již neexistující verze.

Hráčům navíc přišly do emailů zprávy s poděkováním. Modern Warfare III podle vývojářů pokořilo několik rekordů - více hodin na hráče než MW 2019 a MWII, nejpopulárnější třetí mód (MW Zombies) v historii MW a více hodin na hráče v kampani než v předchozích dvou hrách. Metrika „hodiny na hráče“ ale, jak upozorňují hráči, nemůže udávat popularitu titulu.