Přejít k hlavnímu obsahu

Obří propad Dynama Eclot! SINNERS se i po selhání na MČR drží na HLTV vysoko

28. 11. 2023 | 13:57 Counter-Strike 2 Žebříček
Tipsport MČR CS opět zamíchalo HLTV žebříčkem, co se týče nejlepších českých a slovenských týmů. Dynamo Eclot se překvapivě dostává na hranici první stovky, ačkoliv ztratilo stejně bodů jako SINNERS, kteří si naopak polepšili. Sampi.Tipsport se vrátili tam, kde byli na začátku září.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na Tipsport MČR CS 2023
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Tohle byl ale sešup. Dynamo Eclot zažili i přes druhé místo na Tipsport MČR CS velký pád v HLTV žebříčku, z LAN výsledků se jim totiž odpočítal PGE Superpohár a z formy posledních dvou měsíců také výsledky z Mistrovství Slovenska. Ztráta pěti bodů ve spojení se zisky soupeřů znamená pokles z 65. na 91. příčku.

Novopečení mistři ČR ze Sampi.Tipsport ztratili vinou postupného odečtu celé řady mezinárodních soutěží jeden bod, ale i přesto si v aktualizaci tohoto týdne polepšili. Vyhoupli se na 58. pozici. Pokud se však budou chtít do konce roku v těchto patrech udržet, nebo se i posunout, budou muset nadále jet na plný plyn.

Brněnské zklamání ani odečet pěti bodů neublížily SINNERS, v nejlepší padesátce totiž ztrácejí body v podstatě všichni a hříšníci se dokonce posunuli o jednu pozici na 37. místo. Blíží se tak nejen vyrovnání svého letošního maxima, ale také od TOP 30. S aktuálním počtem 26 bodů je pouhých 11 b. dělí od návratu.

Výčet zakončíme bronzovými medailisty z UNiTY, kteří se zuby nehty drží jako čtvrtý česko-slovenský zástupce v elitní světové stovce. Nízký počet zahraničních utkání nahrazují domácími skalpy, především proti hříšníkům. Umístění mohou především jen zlepšovat, protože už nyní přišli o cenné výsledky z MSR.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.