Přejít k hlavnímu obsahu

Atmosféra jako na fotbale a historický moshpit na MČR. Neskutečný, rozplývali se Marpo a Maniak

30. 11. 2023 | 09:20 Reportáž
Letošní vrchol domácího esportu neovládli jen borci ze Sampi.Tipsport. Parádní show rozjeli na stage i rappeři Maniak a Marpo s jeho Troublegangem. Oba se v rozhovoru pro CNN Prima News rozplývali nad atmosférou, která vládla na brněnském výstavišti.
Marpo a Maniak byli nadšení z atmosféry na brněnském Tipsport MČR CS 2023.
Marpo a Maniak byli nadšení z atmosféry na brněnském Tipsport MČR CS 2023.
Zdroj: PLAYzone.cz

Je to neskutečné, když jsme vlezli do haly, tak lidi fandili jako na fotbale. Neskutečná atmosféra, to jsem nečekal. Překvapilo mě to, myslel jsem, že děti koukají na Twitch a na streamy, ale tohle? To je neskutečné,“ zářil Otakar Petřina alias Marpo nadšením.

Zároveň přiznal, že by si jako vášnivý hráč Call of Duty rád sedl za počítač na stagi a zahrál si před zaplněným publikem Call of Duty. Vztah má ale i ke Counter-Striku, takže domácí šampionát v této střílečce pro něj nebyl velkou neznámou.

Wohnout ode mě z kapely hrál CSko v týmu. V dobách, kdy to ještě nebylo placený, tak byli třetí v republice. Já s ním jednou byl hrát mapu Pool a naklepal jsem ho totálně. Já v tom byl docela dobrej,“ popsal Marpo s úsměvem.

Překvapený byl i druhý host večera, brněnský rapper Maniak. Ten v úvodu Halftime show prohlásil, že zvedne diváky ze židlí. To, co loni v Brně nezvládl Rytmus, tak brněnský hudebník dokázal. Stačilo několik tónů prvních písní a už byl v hloučku řádících fanoušků.

Maniak na MČR v Brně
Maniak na MČR v Brně
: PLAYzone

Historicky první moshpit na esport události. Jsem překvapenej a bylo to super,“ prohlásil Maniak. Později přiznal, že právě moshpit byl jeho cíl. „To byl jedinej důvod, proč jsem přijal booking na tuto  událost. Řekl jsem si, že když tu nebude moshpit, tak odmítnu honorář,“ dodal s úsměvem.

Také on je velkým příznivcem videoher a ve své sbírce má především strategie. Během rozhovoru začal sypat jednu pecku za druhou: „Command & Conquer, Warlords Battlecry, Age of Empires, Stronghold, na tom jsem se zabíjel hodně.

Taky LotR, GTA to je klasika, Call of Duty,“ sypal Maniak další názvy her. Během koncertu prozradil přítomným divákům, že Counter-Strike hraje od 12 let. Nyní ale propadl opět strategické hře.

Jednou za půl roku si zahraju a zaseknu se na nějaké hře. Teď hraju Dotu 2, takže jo, já si občas zahraju,“ řekl a na dálku s úměvem vyřídil pozdrav svým kamarádům, kterým při zápasech kazí skóre.

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.