Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG pro teď končí v DNE. Prioritou je Evropa, vyloučeno ale není ani setrvání

30. 11. 2023 | 16:05 Counter-Strike 2 Přestup
Všechny domácí týmy čeká po vrcholu sezóny tradičně náročné období. Každý bude chtít využít situace na trhu pro vyztužení kádru na nadcházející rok. Obzvlášť těžké momenty nastanou v Dynamu Eclot, které může přijít o obě klíčové hvězdy. Nic však v tuto chvíli není rozhodnuté.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar (napravo)
Adam „NEOFRAG“ Zouhar (napravo)
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Adam „NEOFRAG“ Zouhar dnes na svých sociálních sítích oznámil, že je opět volným hráčem. Jak už při jeho podpisu v Dynamu Eclot bylo naznačeno, s týmem se spojil jen do konce roku a případné pokračování by řešil až posléze. Stříbrný medailista z Tipsport MČR CS redakci PLAYzone.cz potvrdil, že jeho prioritou je stále Evropa. Dává proto smysl, že chce v první řadě prozkoumat trh. „Jsem otevřený všemu,“ dodal Zouhar. Pro svůj případný návrat na mezinárodní scénu si také snaží najít agenta, který by mu s hledáním pomohl.

Kontaktovali jsme také zástupce vedení Dynama Eclot, který nám potvrdil, že česká hvězda má nabídku na pokračování a pro tuto chvíli není nijak smetená ze stolu. Probíhá jen fáze vyčkávání. Jedním z faktorů při rozhodování může být i budoucnost Guye „anarkez“ Trachtmana, který si spolupráci s Neofragem velice pochvaloval, ale rovněž se ohlíží směrem za hranice. DNE tak mohou přijít hned o dva pilíře. Jak situace dopadne, si budeme muset počkat. „Do konce roku už nic hrát nejspíš nebudeme,“ překvapil zástupce vedení.

DNE se v nejnovější aktualizaci HLTV žebříčku propadli až na 91. příčku, tak nízko byli naposledy v dubnu. Pauza a trpělivost se změnami v sestavě zřejmě nyní budou důležitější než snaha o maximální počet zápasů pro zisk pozvánky do uzavřené kvalifikace na první CS2 Major. Vyloučit se v tuto chvíli nedá návrat Martina „Dytor“ Handla do základní pětice, který na svém X účtu budoucnost zatím jen neurčitě naznačuje, stejně jako případný zájem o jednoho z předních českých sniperů, kteří se znovu po roce objeví na domácím trhu.

CEO konkurentů ze SINNERS nám pro změnu potvrdil, že Neofraga tentokrát v hledáčku mají, na rozdíl od doby jeho zářijového návratu. Ale ani v jejich táboře není nic jistého, hráčských variant je ve hře celá řada. Hříšníci tak po neúspěšné domácí sezóně vyhlížejí možné posily, některým hráčům navíc končí smlouvy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.