Přejít k hlavnímu obsahu

Nejužitečnější hráč roku opouští DNE. Anarkez už má angažmá v Evropě

1. 12. 2023 | 12:52 Counter-Strike 2 Přestup
Guy „anarkez“ Trachtman byl svěžím větrem pro domácí scénu. Do tiché atmosféry Dynama Eclot vnesl potřebnou energii, která v kombinaci s jeho výjimečnými individuálními výkony znamenala čtyři domácí tituly, ale bohužel jen stříbro z absolutního vrcholu sezóny. Jak sám říká, na tenhle rok nikdy nezapomene. Přesto je však čas se posunout zpět do zahraničí.
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport MČR CS 2023
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Přivést cizince do českého nebo slovenského týmu vždy znamená velký risk. Domácí hráči musejí vyjít z komfortní zóny a začít komunikovat v nemateřském jazyce, zatímco zahraniční borec, jakkoliv zkušený, musí zapadnout do party hráčů, které do té doby neznal. U Guye „anarkez“ Trachtmana to vyšlo dokonale.

Izraelský sniper se pro budoucí roky stane vzorem, jak by měla vypadat zahraniční posila, ke které tým sáhne, pokud není z lokálních zdrojů kde brát. Nebyl do počtu a naopak vystupoval z davu. Stal se tahounem po individuální i týmové stránce, jeho vliv na hru Dynama Eclot nešlo přehlédnout na žádné LANce. I když jej v závěru sezóny sužovaly problémy spojené s válkou, vždy do Česka přicestoval a byl připravený vítězit.

Celoroční dominance na česko-slovenské scéně mu vynesla ocenění České mincovny za nejužitečnějšího hráče celého roku, kde předčil i hvězdy kalibru Matúše „MATYS“ Šimka. Tahle cena byla vzhledem k prohře ve finále Tipsport MČR CS hořkosladkou záležitostí, protože DNE vedli 2:0 a měli titul i s Tipsport Grand Slamem na dosah, ale BO5 sérii ještě ztratili. Přesto je zlatá investiční mince krásnou tečkou za sezónou.

Skoro na vrcholu se izraelský hráč nyní loučí. Deseti měsícům na naší scéně obětoval maximum, ale s koncem smlouvy opět míří do zahraničí. Nabídku na prodloužení kontraktu měl na stole, ale Evropa je pro něj prioritou. Pardubická organizace se s ním dnes rozloučila a jeho další kroky se dozvíme již brzy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.