Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen se definitivně rozloučil s MOUZ. Přivítání ve FaZe je jen otázkou času

4. 12. 2023 | 15:59 Counter-Strike 2 Přestup
Po dnešku už nic nebrání velkolepému slovenskému přestupu. David „frozen“ Čerňanský dal po necelých pěti letech sbohem MOUZ a je připravený začít psát novou kapitolu své kariéry.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: MOUZ

Tady se zdá být hotovo. David „frozen“ Čerňanský chybí na soupisce MOUZ pro poslední velký turnaj letošního roku a jeho odchod dnes získal oficiální razítko. Když slovenský hráč naposledy prodlužoval v německé organizaci smlouvu, věděl, že další etapu stráví s mladými talenty. Přesto MOUZ letos na podzim dokráčeli k titulu z ESL Pro League a pro slovenskou hvězdičku už v podstatě šlo o vítěznou rozlučku.

FaZe Clan opustil Russel „Twistzz“ Van Dulken, který se chystá vrátit na místo, kde získal první ze svých dvou rekordních Intel Grand Slamů. A právě frozen se stane jeho nástupcem, ve slavném celku bude po Ladislavu „GuardiaN“ Kovácsovi druhým slovenským hráčem. Důležitá součást naší scény tak opět bude mít svého zástupce mezi absolutní špičkou, a třeba se Slovensko konečně dočká vysněného Major titulu.

Frozen již figuruje v sestavě FaZe pro BLAST Premier World Final. Organizace na nic nečekala a nenechala si ideálního pátého hráče vyfouknout od G2 Esports a Falcons, kteří o slovenského střelce také stáli. Premiéru si tak Čerňanský odbude ještě v letošním roce, příprava na turnaj v Abú Dhabí je v plném proudu. U nejlepšího týmu světa budou jen ta nejvyšší očekávání, adaptaci však pomůže spojení s bývalými spoluhráči.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.