Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalista hráčem. Večer vyhrál za Arsenal, druhý den zažil esportovou premiéru

6. 12. 2023 | 17:44 Counter-Strike 2 Zajímavost
Oleksandr Zinchenko proměnil svoji druhou vášeň ve skutečný profesionální debut. Zatímco v úterý večer začal rozhodující gólovou akci ve fotbalové Premier League, tak hned ve středu se ve svém volnu představil jako esportový hráč. Jako hlavní sniper týmu nasbíral 22 killů.
Oleksandr Zinchenko
Oleksandr Zinchenko
Zdroj: Passion UA

Levý obránce londýnského Arsenalu vstoupil na konci srpna do světa esportu. Oleksandr Zinchenko za pomoci někdejšího Majora šampiona Mikhayla „Kane“ Blagina založil herní organizaci Passion UA, která se zaměřuje na Counter-Strike 2. Podporuje přitom ryze ukrajinskou sestavu plnou mladých talentů.

Zinchenko je velkým fanouškem oblíbené FPS hry a na platformě FACEIT má skoro 3 tisíce odehraných zápasů. S aktuálním levelem 8 sní o posunu na maximální desítku, proto by ho nejspíše ani nenapadlo, že by se mohl ukázat ve skutečném soutěžním utkání. Technické patálie jednoho hráče ale umožnilo velký debut.

Úspěšný fotbalista si v minulosti zahrál showmatch, profesionální zápasy jsou však úplně o něčem jiném. Zinchenko se esportové premiéry ale nezalekl a tým mu dokonce svěřil pozici snipera. Za tři mapy nasbíral 22 killů a Passion UA dopomohl k výhře 2:1. To vše necelý den od důležitého utkání v Premier League.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.