Přejít k hlavnímu obsahu

Slavnou organizaci čekají poslední zápasy. Tým už neexistuje, potvrdila matka hráče

7. 12. 2023 | 09:35 Counter-Strike 2 Přestup
Evil Geniuses patří mezi nejstarší esportové organizace na světě, 24 let existence se však chýlí ke konci. Série opakovaných nezdarů a kauz má za následek, že EG v posledních týdnech rozpustili několik sekcí a brzy dojde také na Counter-Strike. Derniéra může přijít už dnes.
Evil Geniuses CS2 tým
Evil Geniuses CS2 tým
Zdroj: Dust2.us

Evil Geniuses byli v posledních letech na Counter-Strike scéně často pro smích. Organizace sice byla vybrána do prestižních partnerských programů, ale v klíčové soutěži ESL Pro League skončila několik sezón po sobě na posledním místě. EG postavili svůj ekosystém na třech týmech, ale ani jeden úspěchy nepřinesl.

Kolaps však zažívá i organizace jako celek. Po neúspěšném pokusi o prodej přišli géniové o vysoce ceněnou místenku v League of Legends lize LCS a mimo to už se rozloučili s ženskou VALORANT sekcí i Dota 2 týmem. Další odchody budou následovat, podle dostupných informací se EG chystají nadobro opustit svět esportu.

Na spadnutí je také konec CS2 sestavy, která z původních tří zbyla jako jediná. Jakmile se dohraje play-off ESL Challenger League, zatáhne se opona a tým s Majorem šampionem Timothym „autimatic“ Tou dá sbohem. „HexT už odešel, s wizem jako náhradníkem ani netrénují. Mimo ECL play-off žádný tým EG neexistuje,“ potvrdila portálu Dust2.us matka Colbyho „Walco“ Walshe, jednoho z hráčů, kteří zůstanou na ocet.

Smutný konec slavné a svého času úspěšné organizace. Vždyť na poli Valorantu jde o letošní mistry světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.