Přejít k hlavnímu obsahu

Baldur’s Gate 3 nejlepší hrou roku 2023. V esportu vládl Faker

8. 12. 2023 | 10:15 Reportáž
The Game Awards za rok 2023 jsou rozdány. Tradiční každoroční ocenění za to nejlepší v esportu a gamingu završilo památný ročník. V oblasti videoher vládla oblíbená pecka Baldur's Gate 3, nejlepším hráčem v esportu byl vyhlášen Lee „Faker“ Sang-hyeok. Top esportovým titulem byl podle hlasujících Valorant, mezi turnaji však bylo oceněno MS v League of Legends.
Baldur’s Gate 3 nejlepší hrou roku 2023. V esportu vládl Faker
Baldur’s Gate 3 nejlepší hrou roku 2023. V esportu vládl Faker
Zdroj: Larian Studios/Riot Games

Snad nikdo nepochyboval o tom, kdo si odnese ocenění za nejlepší videohru roku 2023. Baldur's Gate 3 ohromilo hráče po celém světě, málokdo odcházel byť jen s mírně negativní herním zážitkem. Konkurence v podobě Marvel's Spider-Man 2 nebo The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom byla silná, na BD3 ale nikdo neměl.

Kromě hlavní kategorie si vývojáři z Larian Studios odnesli několik dalších ocenění: Best Community Support, Best RPG, Best Multiplayer. Alespoň částečný úspěch slavili i Cyberpunk 2077 (Best Ongoing Game), Alan Wake 2 (Best Narrative, Best Art Direction, Best Game Direction) nebo Honkai: Star Rail (Best Mobile Game).

Game Awards nezapomínají ani na esport. Stejně jako během Esports Awards si cenu pro nejlepšího hráče roku odnesl Lee „Faker“ Sang-hyeok. Legendární Korejec vyhrál počtvrté v kariéře Worlds, v League of Legends a celém esportu není nikdo lepší.

Cenu za top esport hru si odnesl Valorant, Riot Games dostali ještě ocenění za nejlepší turnaj roku (Worlds v LoL). Mezi trenéry vládla Christine „potter“ Chi, týmovou cenu mají ve svých rukou JD Gaming za výkony v League of Legends.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).