Přejít k hlavnímu obsahu

Bučení na Fakera? Fanoušci francouzského týmu si uřízli ostudu

10. 12. 2023 | 14:50 League of Legends Kauza
Speciální turnaji League of Its Own do německého Berlina přivedl sedm League of Legends týmů včetně úřadujících světových šampionů z T1. Fanoušci tak mohli v akci vidět Lee „Faker“ Sang-hyeoka, nejlepšího esportovce všech dob. Ne všichni ale přivítali korejskou hvězdu pozitivně. Diváci z tábora KC na hráče začali bučet, nikdo takovou reakci nečekal.
Bučení na Fakera? Fanoušci francouzského týmu si uřízli ostudu
Bučení na Fakera? Fanoušci francouzského týmu si uřízli ostudu
Zdroj: twitch.tv/caedrel

Faker je všeobecně až zbožňovaným hráčem League of Legends. Komunita nemůže na korejskou hvězdu říct křivého slova, je ideálním vzorem. Faker je vždy vítán jako král. Jinak tomu nebylo ani v Berlíně, část fanoušků ale předvedla něco, pro LoL esport, nepředstavitelného.

„Fanoušci Karmine Corp bučí?“ řekl nechápavě Caedrel, jenž přímo z místa dění celou akci streamoval. Příznivci francouzského týmu opravdu začal na korejskou legendu bučet. Faker vypadal zaraženě, většina fanoušků ale následně 27letého midlanera ocenila potleskem.

League of Its Own

T1 proti zbytku světa. Tak nějak by se dal ve zkratce popsat turnaj League of Its Own pořádaný Red Bullem. Soutěž v League of Legends se odehrála v berlínském Velodromu, tisíce fanoušků sledovali přímo na místě parádní esportovou show.

Korejská pětice vyhrála všechny zápasy kromě toho úplně posledního proti G2 Esports. V něm viděli diváci hned 57 killů, o 17 z nich se postaral Martin „Yike“ Sundelin. 

Všechny zápasy:

 Německo BIG 1:0  Německo Eintracht Spandau
 Jižní Korea T1 1:0  Německo BIG
 Jižní Korea T1 1: Německo No Need Orga
 Německo No Need Orga 0: Francie Karmine Corp
 Jižní Korea T1 1: Francie Karmine Corp
 Jižní Korea T1 1: Evropa Team Heretics
 Jižní Korea T1 0: Evropa G2 Esports

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).