Přejít k hlavnímu obsahu

Sehraná parta zůstává spolu. Přední česko-slovenský tým hlásí pokračování

10. 12. 2023 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
UNiTY zakončili svůj první rok na esportové scéně stříbrem z Mistrovství Slovenska a bronzem z Tipsport MČR CS. Na cestě dokonce třikrát v LAN prostředí pokořili SINNERS. Letošní sezónu mohou hodnotit pozitivně, proto není divu, že celý tým spolu bude pokračovat i v roce 2024.
UNiTY esports
UNiTY esports
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Pod křídly UNiTY se v průběhu loňského roku poskládala v podstatě celá bývalá eSuba. Není proto divu, že tým s in-game leaderem Lukášem „luko“ Hrabčíkem roste s LAN prostředím a diváckou kulisou. Pětice pod vedením Dominika „desty“ Černého se navíc může už nyní připravovat na první turnaje nadcházejícího roku. Zatímco jejich konkurenti řeší změny, tak v táboře UNiTY vládne po několika úspěších svatý klid.

„Po úspěšné sezóně bylo prioritou udržet stávající CS2 sestavu v nezměněné formě. Je nám velkým potěšením oznámit, že sestava pro rok 2024 zůstává beze změn a bude tedy ve složení luko, NIO, Pechyn, Levi, M1key a trenér desty. Jsme rádi, že jsme s hráči došli ke vzájemné dohodě a zůstávají v naší organizaci. Se sestavou jsme spokojeni jak poherní stránce, tak po stránce osobnostní,“ oznámila v neděli odpoledne organizace na svých sítích.

Většina členů sestavy má platné smlouvy na rok 2024 již delší dobu, jako jediný ji nyní prodloužil Dominik „NIO“ Maxian, jak jsme informovali 9. prosince. Dnešním oznámení však potvrdilo, že ze strany UNiTY k žádným pokusům o vylepšení fungujícího stroje nepřijde. Jediným scénářem, který může soupisku pro novou sezónu ještě ohrozit, je zájem od konkurence. Kontrakty ale organizaci staví do dobré pozice.

UNiTY budou navazovat na letošní medailová tažení, s úspěchy však rostou i očekávání. Do nového roku nepůjdou z nulové startovní čáry a budou muset dokázat, že se ve stejném složení ještě mají kam posouvat. V příštím roce je na domácích turnajích navíc už nikdo nepodcení a očekávat se od nich budou opětovné boje o cenné kovy. Uspět ale budou chtít také za hranicemi, jako v právě probíhajícím play-off ligy ESEA Main.

Sestava UNiTY:

 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika​​​​​​​ Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Slovensko​​​​​​​ Jakub „M1key“ Krausko

 Česká republika​​​​​​​ Dominik „desty“ Černý – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.