Přejít k hlavnímu obsahu

Tragická smrt streamera. Vysílal několik nocí v kuse, našli ho spolubydlící

11. 12. 2023 | 23:50 Příběh
Streamování je už tak trochu součástí hráčské komunity. Skoro každý, kdo věnuje svůj čas hraní, se alespoň jednou v životě podíval na někoho jiného, jak paří. Ať už se chtěl jenom zabavit nebo třeba zjistit něco o novém zajímavém titulu. I pro streamování platí, že nic se nemá přehánět, a když se vysílání zkříží spolu s vyčerpávajícím rozvrhem, může to vyústit v tragédii.
Hráč údajně zemřel poté, co streamoval příliš dlouho (ilustrační foto)
Hráč údajně zemřel poté, co streamoval příliš dlouho (ilustrační foto)
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Jedna taková tragédie se odehrála nedávno, když 24letého čínského streamera objevili jeho spolubydlící, jak mělce dýchá a nereaguje poté, co streamoval několik nocí v kuse. Navzdory snahám přivolaných zdravotníků byl tento streamer známý pod jménem Li Hao později v nemocnici prohlášen za mrtvého. 

Několik čínských zpravodajských kanálů spojilo tragickou smrt s dlouhým vysíláním, kdy měl Li vysílat pět nocí v kuse, aby splnil tvrdé podmínky své pracovní smlouvy. Pracoval pro mediální společnost „Henan Qinyi Culture and Media Co.“ na pozici streamera a měl prý navysílat 240 hodin za dobu 26 dní. Slušná porce.

Za tuto práci si měl odnést „odměnu“ ve výši 3 000 čínských jüanů, tedy asi 9,5 tisíce korun. Jen pro zajímavost, zaměstnanec na plný úvazek v České republice průměrně odpracuje zhruba 160 hodin měsíčně. 

Hráč vysílal pět nocí v kuse, vždy od 9 večer do 6 ráno do doby, než ho jeho přátelé našli. Navzdory tomu, že podmínky byly velice náročné, společnost odmítla zodpovědnost za jeho smrt. „Poskytujeme místo a bereme si provizi z jeho dýšek, je to jen jednoduchá spolupráce.“ 

Přesto podle serveru GamerRant, mluvčí společnosti připustil, že mnoho jejich streamerů má problém udržet si rovnováhu mezi pracovním životem a tím soukromým. Společnost také souhlasila, že rodině zesnulého vyplatí 5 tisíc jüanů (cca 15,8 tisíce korun), což označila za akt „humanitářství“.

Hráč údajně zemřel poté, co streamoval příliš dlouho (ilustrační foto)
Hráč údajně zemřel poté, co streamoval příliš dlouho (ilustrační foto)
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: GamingBible
Štítky: Twitch, streamer, smrt