Přejít k hlavnímu obsahu

Drama ve studiu! Analytik kritizoval ženský tým, kolegyně jej chtěla vyhodit z vysílání

12. 12. 2023 | 20:06 Counter-Strike 2 Kauza
Od talentů před kamerou se očekává určitá profesionalita v plnění práce. Norská analytička však neunesla kritiku svého mužského kolegy, který férově ohodnotil nevalný výkon jednoho z ženských týmů. Hedje situaci neunesla a chtěla jej vykázat v přímém přenosu ze studia.
Bleh vs. Hedje
Bleh vs. Hedje
Zdroj: ESL

Ve španělské Valencii bojovaly nejlepší ženské týmy o světový titul a necelé 3 miliony korun. Samotné hráčky se o žádné drama nepostaraly, zato ve studiu ho bylo až něčekaně moc. Americká sestava FlyQuest RED totiž nedokázala navázat na online výkony a mezinárodní pětice HSG jí uštědřila drtivou porážku.

Analyst desk se ponořil do rozboru zápasu, dvě kolegyně u něj doplňoval Sudhen „Bleh“ Wahengbam. Indický analytik s více než sedmi lety zkušeností v živých přenosech zhodnotil výkony FlyQuest RED tvrdě, ale upřímně. „Ve třech polovinách ze čtyř nebyly na serveru a nevykazovaly ani náznak života. Byl to naprosto otřesný výkon. HSG hrály fantasticky, ale čekal jsem od FlyQuest RED alespoň něco,“ nebral si servítky.

S Hege „Hedje“ Botnen, která doprovází ženské turnaje již několikátým rokem, ovšem jeho slova naprosto zamávala. „Můžeš opustit studio?“ reagovala ostře a začala s proslovem o bezchybné sezóně. „Jenom proto, že neudrží nervy na uzdě v LAN prostředí, tak je budeš jen tak urážet? Běž hrát ty sám, ať víš, jaké to je. Jestli by tu někdo neměl být, tak jsi to ty,“ pokračovala Norka se svou reakcí, která všechy šokovala. Neváhala dokonce říct, že za jejich výkony by hráčky měly být naopak oslavované. „Za takovou prohru?“ pousmál se Bleh.

Indický analytik reagoval s klidem a všechno si vyslechl s úsměvem na tváři. Jako správný profesionál po jejím výstupu pokračoval v objektivním rozboru, zatímco Hedje jsme na nějakou dobu viděli zřejmě naposledy. Opřela se v podstatě do konceptu analyst desku, když zmínila, že poražený tým nepotřebuje, aby analytici vyprávěli světu o jeho prohře. Není tedy divu, že se většina komunity postavila za Bleha.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.