Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální! České duo míří do prestižní organizace, zahraje si nejvyšší ligu

12. 12. 2023 | 18:43 VALORANT Přestup
Mezi evropskou smetánkou nebudou v příštím roce chybět ani dva Češi. Francouzský esportový gigant Karmine Corp naverboval hned čtyři nové posily, mezi kterými nechybí ani nový kapitán Martin „MAGNUM“ Peňkov a individuálně zručný talent Martin „marteen“ Pátek. Společně si zahrají nejvyšší evropskou soutěž a budou se chtít probojovat na prestižní globální eventy.
Nová VALORANT sestava
Nová VALORANT sestava
Zdroj: Karmine Corp

Po tragických výsledcích v minulém roce se Karmine Corp rozhodli pro kompletní přestavbu. V týmu jako jediný setrval Ryad „Shin“ Ensaad, náhrady vedení nehledalo pouze ve francouzském rybníčku.

Velkou pozornost si získal talentovaný český hráč Martin „marteen“ Pátek, který byl na trhu vysoce žádaným zbožím. Na nejvyšší úrovni VALORANT Champions Tour si bývalý Fortnite profík zahraje vůbec poprvé, během působení v GMT Esports se ale zařadil mezi nejproduktivnější hráče celé Tier 2 scény. Není tedy divu, že na pozici duelisty nahrazuje slavnou headshot mašinu Adila „ScreaM“ Benrlitoma.

Druhou českou posilou je Martin „MAGNUM“ Peňkov. Jeho tým Apeks se po slibných výsledcích na Tier 2 scéně bohužel rozpadl, když hned trojice hráčů přestoupila do týmu Liquid. Také on si ale vysloužil povýšení mezi elitu, tentokrát bude v nejvyšší evropské lize dokonce kapitánem celé sestavy. Na rozdíl od Pátka je to pro Peňkova velký návrat, protože v minulosti si už za fnatic zahrál dokonce i na mistrovství světa.

O talentované střelce nebude v Karmine Corp nouze. Základní pětici totiž doplňují Marshall „N4RRATE“ Massey ze Spojených států a portugalský mladík Tomás „tomaszy“ Machado. Celý tým povede Andrey „Engh“ Sholokhov, který má za sebou minulost v Gambit Esports nebo TSM. Nová sezóna se blíží!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.