Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední turnajový víkend letošní sezóny. V akci je většina světové TOP 10

13. 12. 2023 | 10:57 Counter-Strike 2 Preview
Závěr roku je ve znamení dvou posledních velkých turnajů před Major kvalifikacemi. V Abú Dhabí se sice hraje o desetkrát vyšší prize money než v Atlantě, oba turnaje jsou ale hodně dobře obsazené. Jako první startuje BLAST Premier World Final, kde si už dnes zažije premiéru ve FaZe Clanu David „frozen“ Čerňanský. Boje na ESL Challenger Atlanta vypuknou až v pátek.
BLAST Premier World Final
BLAST Premier World Final
Zdroj: BLAST Premier

Na finále celé sezóny BLAST Premier postoupily ty nejlepší týmy probíhajícího ročníku. Není proto divu, že mezi účastníky nenajdeme jediný vyloženě slabý celek. Výjimkou jsou jen Heroic, kteří ale do role outsidera propadli kvůli změnám v sestavě. Těsně za světovou desítkou se nachází ještě Cloud9, což z nich dělá spíše černého koně. Náročná práce čeká také MOUZ, kteří naskočí s náhradníkem Ludvig „Brollan“ Brolinem.

Pro české a slovenské fanoušky bude tenhle turnaj speciální především díky Davidu „frozen“ Čerňanskému. Ten vůbec poprvé v oficiálním zápase oblékne dres FaZe Clanu, aktuálně nejlepšího týmu světa. Premiéru si zažije ve středu od 11:30 proti Heroic, o postup do play-off nadále bude hrát s MOUZ a G2 Esports. Druhá skupina je neméně napěchovaná, utváří ji Vitality, NAVI, Cloud9 a ENCE. Tohle bude krásný závěr roku!

Žebříčkově největším favoritem ESL Challenger Atlanta bude tým Complexity. Aktuální světovou pětku vška budou ohrožovat další elitní celky jako Monte, Virtus.pro, Apeks nebo GamerLegion. Celková úroveň je o stupínek nižší, ale startovní listina je na papíře hodně vyrovnaná. Zmíněnou pětici doplňují kvalifikované týmy. Domácí je sestava M80, z Asie (snad) dorazí The MongolZ a překvapit se pokusí argentinská BESTIA.

Itinerář akce je pouze třídenní, takže bude mít akce hodně rychlý spád. Nevyhneme se tak nevyzpytatelným BO1 duelům, které jsou v Counter-Strike 2 ještě nepříjemnější. V pátek poznáme první dva postupující, play-off doplní sobotní program. Neděle pak naservíruje nejen semifinálové duely, ale i poslední finále sezóny.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.