Přejít k hlavnímu obsahu

Světová hvězda chystá návrat do Ruska. Team Spirit chce být ještě silnější

15. 12. 2023 | 07:20 Counter-Strike 2 Spekulace
Team Spirit vstoupil do CS2 éry sérií parádních výsledků, tím posledním je titul z velkého offline turnaje BetBoom Dacha. Vzhledem k nízkému věkovému průměru sestavy se pětici s mladičkou hvězdou Danilem „donk“ Kryshkovetsem predikuje zářivá budoucnost. Tým však přesto touží po velké posile, která jej může posunout opět o další level k vysněným cílům.
Dmitry „sh1ro“ Sokolov
Dmitry „sh1ro“ Sokolov
Zdroj: ESL (Adela Sznajder)

Dmitry „sh1ro“ Sokolov na konci října skončil na vlastní žádost v čerstvě posíleném a opravdu silném týmu Cloud9. Jeho nečekaný odchod byl jedním z největších šoků posledních měsíců. Nyní by se ale mohl hvězdný sniper vrátit znovu na server. O třetího nejlepšího hráče roku 2022 údajně usiluje Team Spirit.

Roli odstřelovače ve Spirit zastáv Artem „ArtFr0st“ Kharitonov, který je s Danilem „donk“ Kryshkovetsem největší hvězdou sestavy. Možnost jej vyměnit za střelce kalibru sh1ra se ovšem nenaskytne každý den. Pokud se chce Team Spirit usadit mezi světovou špičkou, nesmí být jen líhní talentů, jak aktuálně působí.

Přivést k donkovi světovou extratřídu navíc dává velký smysl i z hlediska udržení právě vycházející ruské superstar. O šestnáctiletého donka, který je považovaný za další vycházející hvězdu s potenciálem nejvyšší úrovně, bude zájem v nejlepších týmech světa. Team Spirit se ale místo toho chtějí stát sami jedním z nich.

Možnost sh1rova přesunu do Spirit, kteří celou svou organizaci přestěhovali z Ruska do Srbska, poprvé zazněla už před několika týdny. Tehdy však působila jako jedna z mnoha nejspíše nenaplněných spekulací. O skutečném zájmu ale nyní informuje HLTV.org, což vždy značí, že přestup může být už na spadnutí.

Jak by mohl vypadat Team Spirit?

 Rusko Leonid „chopper“ Vishnyakov
 Rusko Boris „magixx“ Vorobiev
 Ukrajina Myroslav „zont1x“ Plakhotia
 Rusko Danil „donk“ Kryshkovets
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov

 Rusko Sergey „hally“ Shavaev – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.