Přejít k hlavnímu obsahu

Nová role, nová země. Rekkles už se v Koreji dostal do nejvyšší divize

15. 12. 2023 | 10:11 League of Legends Zajímavost
Martin „Rekkles“ Larsson už je v Jižní Koreji. Švédská legenda profesionálního League of Legends trénuje s týmem T1 Challengers. Rekkles se slavnou organizací podepsal dvouletý kontrakt, jeho cílem je se dostat mezi nejlepší supporty světa. A minimálně v soloQ se mu to aktuálně daří. Netrvalo dlouho a Rekkles se na korejském serveru vyhrabal do Challengeru.
Nová role, nová země. Rekkles už se v Koreji dostal do nejvyšší divize
Nová role, nová země. Rekkles už se v Koreji dostal do nejvyšší divize
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Tristana, Sivir nebo Ezreal. To jsou šampioni, se kterými si drtivá většina fanoušků League of Legends spojí jméno Martina „Rekkles“ Larssona. Jenže teď se všechno mění. Švédská superstar podepsala s T1 Challengers, druhým týmem úřadujících mistrů světa, jako support. Takže s ADC se může postupně rozloučit.

V korejské soloQ se mu to daří na jedničku. Rekkles už se po 129 zápasech kvalifikoval do Challengeru, nejvyšší dosažitelné divize v individuálním League of Legends. Jeho o parník nejhranějším šampionem je Janna (60 zápasů), se kterou má aktuálně zkušený Švéd 72% win rate. Celkově vyhrál 66% procent her (85-44).

Hraní supportů v soloQ není pro Rekklese žádnou novinkou. Už v dobách svého ADC snažení nastupoval 27letý esportovec na Summoner's Rift se supporty. Chtěl si vyzkoušet i druhou stranu botlane matchupu, díky čemuž pak lépe chápal fungování další role. Zkušenosti teď naplno využívá.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).