Přejít k hlavnímu obsahu

Nevyhráli MČR, tak povolali mistra. Dynamo Eclot vítá hvězdného snipera

15. 12. 2023 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Ani Dynamo Eclot nechtělo ostrouhat a také si dnes pojistilo klíčovou oporu pro následující sezónu. Oproti minulému roku se vedení tentokrát podařilo přivést Davida „forsyy“ Bílého.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: PLAYzone / Dynamo Eclot (s povolením)

Dynamo Eclot jen několik dní po vrcholu domácí sezóny přišlo o dva nejdůležitější pilíře své sestavy. Guy „anarkez“ Trachtman a Adam „NEOFRAG“ Zouhar spolu strávili jen několik měsíců, ale svým společným umem zvedali diváky ze sedadel. Na titul mistrů ČR to však nestačilo. DNE byli jedinou mapu od zlaté tečky za dokonalým mistrovským ročníkem, Sampi.Tipsport ale zvrátili stav 0:2 a DNE odjížděli jen stříbrní.

Změny ale nejspíše nebudou jen o náhradě těchto dvou hráčů. Podle posledních informací se chystá velká přestavba, kterou má z poslední pětky přežít jen Vít „nbqq“ Pohlot. Pardubická organizace již přivítala Martina „Dytor“ Handla a dnešní posila je spolu s koučem teprve třetí jistotou pro rok 2024. David „forsyy“ Bílý se oficiálně rozloučil s mezinárodní sestavou Entropiqu, ale angličtině se zřejmě nevyhne ani tady.

Pokud se potvrdí další spekulace, budou součástí sestavy Dynama Eclot dva zahraniční hráči. Jednalo by se o jednoznačný signál, že DNE chtějí uspět i ve světě. „Tým nyní čeká především společný trénink a příprava na novou sezonu. A také samozřejmě zkusíme štěstí v kvalifikaci na Major,“ nastínil plány CEO Martin Novotný.

David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Foto: Dynamo Eclot

Forsyy patřil mezi nejžhavější kandidáty na přestup již před rokem, tehdy se management bohužel nedokázal dohodnout s vedením SINNERS. „Tehdy s týmem dokonce i trénoval, nicméně se SINNERS jsme nebyli schopni najít společnou řeč o přestupové částce. Když se nyní znovu naskytla možnost forsyyho získat za rozumnější částku, tak jsme do toho šli a věříme, že to nebude krok vedle,“ vrátil se k loňským jednáním Novotný.

Jak se na svůj přestup dívá sám hráč, který v Universe, ENTERPRISE i SINNERS byl vždy za hvězdu a jiné by to nemělo být ani v DNE? „Očekávám, že se budeme konzistentně zlepšovat a pracovat na sobě. Výhry pak vždy přijdou. S replayem si dost rozumím a myslím si, že začít tuto novou etapu zrovna tady, je dobrý krok,“ prozradil.

Na letošní rok by forsyy nejradši zapomněl, nyní už ale vyhlíží nové mety: „Byl jsem na lavičce, a když jsem se konečně připojil k týmu, tak to zkrátka nefungovalo a bylo to něco jiného, než jsem čekal. Ale i přesto jsem se naučil dost nových věcí od lidí, s kterými jsem hrál a momentálně mám hlad po úspěchu. Musím poděkovat Entropiqu za vše, co pro mě udělali, a za to, že se velice rychle dohodli s DNE na přestupu a nemusím tak být zase déle mimo hru.“

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.