Přejít k hlavnímu obsahu

Rekordní přestup na spadnutí. Spirit mají ruského snipera přivést za 40 milionů

17. 12. 2023 | 10:01 Counter-Strike 2 Spekulace
Team Spirit už nechce být pouze jen přestupnou stanicí na výchovu mladých hráčů. Své vyšší ambice chce po triumfu na LAN akci BetBoom Dacha podpořit podpisem světového snipera. Dmitry „⁠sh1ro⁠“ Sokolov se rozloučil v Cloud9 a milionový přestup by měl být brzy potvrzen.
Dmitry „sh1ro“ Sokolov
Dmitry „sh1ro“ Sokolov
Zdroj: PGL

Dmitry „sh1ro“ Sokolov se na konci října na vlastní žádost překvapivě přesunul na lavičku Cloud9. Nečekaný odchod z čerstvě posílené a skoro až vysněné sestavy byl opravdu šokující. Krátká pauza zřejmě ostřílenému sniperovi stačila a na začátku roku 2024 by se mohl plný energie vrátit na největší světové turnaje.

O služby třetího nejlepšího hráče loňské sezóny totiž stojí Team Spirit. V jeho řadách najdeme Danila „donk“ Kryshkovetse, který je největší vycházející hvězdou současnosti a postavit silnější kádr může být z hlediska budoucnosti tou nejlepší možnou cestou k jeho udržení. Takový talent se nerodí každý den.

O přestupu sh1ra se mluví už několik dní, v sobotu večer se však definitivně rozloučil s Cloud9, kteří se rozhodli pokračovat bez čistokrevného snipera. Oznámení je tak otázkou maximálně dní. Místo v sestavě mu uvolní Artem „ArtFr0st“ Kharitonov, který herně nezaostával, ale přesto jde jednoznačně o upgrade.

Běloruský leaker Harumi dokonce zveřejnil údajnou přestupovou sumu. Jeho důvěryhodnost sice v poslední době klesla, přesto jde o zajímavou informaci. Podle jeho informací Team Spirit světovou hvězdu koupili za 1,75 milionů dolarů, v přepočtu 40 milionů korun. Sh1ro se tak stane jedním z nejdražších hráčů historie.

Jak by mohl vypadat Team Spirit?

 Rusko Leonid „chopper“ Vishnyakov
 Rusko Boris „magixx“ Vorobiev
 Ukrajina Myroslav „zont1x“ Plakhotia
 Rusko Danil „donk“ Kryshkovets
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov

 Rusko Sergey „hally“ Shavaev – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.