Přejít k hlavnímu obsahu

Zájemců na něj stála celá řada. Hvězdný sniper oficiálně přestupuje do Spirit

18. 12. 2023 | 08:09 Counter-Strike 2 Přestup
Team Spirit vítá hvězdu světového kalibru. Spekulace posledních dní jsou potvrzeny a dres ruské organizace bude od nového roku oblékat Dmitry „sh1ro“ Sokolov, třetí nejlepší hráč roku 2022. Ten se v říjnu usadil na lavičku Cloud9, ale nyní je připraven na návrat do hry.
Dmitry „sh1ro“ Sokolov
Dmitry „sh1ro“ Sokolov
Zdroj: Team Spirit

Odchod Dmitryho „sh1ro“ Sokolova z Cloud9 byl po čerstvých posilách opravdu sokující. Sestava týmu Spirit však vypadá neméně silně. Po parádním vstupu do CS2 éry vítají skutečnou superhvězdu.

AWP role sice není v novém Counter-Striku tak domintní, sh1ro je ale hráčem splňujícím ta nejpřísnější měřítka. Není proto divu, že o něj stály další organizce jako Falcons, fnatic, Virtus.pro a jiné ruské týmy.

Největším lákadlem na přestupu do Spirit je možnost spolupracovat s Danilem „donk“ Kryshkovetsem. Šestnáctiletá vycházející hvězda získává brilantního kolegu, se kterým může cílit na světové trofeje.

Sh1ro ve Spirit nahrazuje Artem „ArtFr0st“ Kharitonova. Ten byl na posledních turnajích stabilně druhým klíčem tahounem vedle donka, možnost ulovit ostrostřelce kalibru sh1ra se však nenaskytne každý den.

Původně se spekulovalo o gigantické sumě ve výši 1,75 milionu dolarů, nakonec se však měla přehoupnout jen přes 1 milion. Jelikož nechtěl sh1ro v Cloud9 pokračovat, jedná se o dobrý přestup pro všechny strany.

Nová sestava týmu Spirit:

 Rusko Leonid „chopper“ Vishnyakov
 Rusko Boris „magixx“ Vorobiev
 Ukrajina Myroslav „zont1x“ Plakhotia
 Rusko Danil „donk“ Kryshkovets
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov

 Rusko Sergey „hally“ Shavaev – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.