Přejít k hlavnímu obsahu

ENCE se stávají polským týmem. Říkejte mi Łukasz, říká zkušený dánský kapitán

18. 12. 2023 | 09:40 Counter-Strike 2 Přestup
Dalším týmem s potvrzenou soupiskou na nadcházející sezónu jsou ENCE. Finská organizace dva hráče prodala a třetí odešel po konci smlouvy. Namísto hledání nových individuálních hvězd se rozhodla vybrakovat nejlepší polský tým 9INE. V bojích o Major tak nebude chybět.
Trio nových posil
Trio nových posil
Zdroj: ENCE

ENCE vstupují do své další éry. Management se do poslední chvíle snažil zabránit bolestivým odchodům, ale přesto má připravené plnohodnotné náhrady. Po finské a mezinárodní kapitole se díky trojici příchodu stávají ENCE z většiny polským týmem. Jediným cizincem zůstává kapitán Lukas „gla1ve“ Rossander.

Druhý pozůstalý hráč Paweł „dycha“ Dycha se dočká hned tří nových polských spoluhráčů. Všichni do ENCE společně přestupují z týmu 9INE, kteří jsou dalším celkem, jenž odnesl přestupové domino. ENCE si díky podpisu jádra z TOP 16 posledního Majoru zajistili místenku na EU RMR, 9INE naopak čekají kvalifikace.

Pod křídla finské organizace se vrací Olek „hades“ Miskiewicz. Ten v ENCE skončil loni v létě a přes působení v týmu Finest později našel v 9INE svoji dávnou formu. Nyní je zpět na místě činu. Spolu s ním na sever míří Krzysztof „Goofy“ Górski a Kacper „Kylar“ Walukiewicz. Ani s jedním se v minulosti dycha nepotkal.

ENCE mají ve svých řadách také polského kouče Jakuba „kuben“ Gurczyńského i analytika Makse „trochu“ Trochu. Před gla1vem tak s polskými kolegy stojí náročný úkol. „Jak se ta aplikace jmenuje? Duolingo?“ vtipkuje na sociálních sítích. „Moje vlajka je také červenobílá, všechno bude dobré,“ doplňuje s úsměvem.

Obměněné složení ENCE:

 Polsko Paweł „dycha“ Dycha
 Dánsko Lukas „gla1ve“ Rossander
 Polsko Olek „hades“ Miskiewicz
 Polsko Krzysztof „Goofy“ Górski
 Polsko Kacper „Kylar“ Walukiewicz

 Polsko Jakub „kuben“ Gurczyński – trenér

Zdroj: hltv.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.