Přejít k hlavnímu obsahu

Herec James McCaffrey zemřel na rakovinu. Jeho hlas měl Max Payne

20. 12. 2023 | 09:03 Gaming
Zemřel herec a dabér James McCaffrey. Dlouhé roky bojoval s rakovinou, ve věku 65 let jí bohužel podlehl. Herní komunita si na jeho památku připomíná tituly Max Payne a Alan Wake. Navždy se zapsal do jejich historie, součástí byl jako dabér předních postav obou her.
James McCaffrey, dabér videoherní postavy Max Payne
James McCaffrey, dabér videoherní postavy Max Payne
Zdroj: Twitter.com

Celý svět a z velké části také herní odvětví zasáhla velice smutná zpráva. Zemřel herec James McCaffrey, který se v gamingu proslavil především dabingem Max Payna v oblíbené videoherní sérii. Namluvil také postavu agenta FBI v obou dílech Alan Wake. Dle informací, které následně potvrdil jeho manažer, zemřel 17. prosince po boji s rakovinou ve věku 65 let. 

Než se James vydal na cestu dabéra, živil se přes 30 let herectvím. Začátky jeho působení v herecké sféře se datují na přelom 80. a 90. let. Postupem času byl podstatnou částí mnoha seriálů, jako například Sex ve městě, Kravaťáci, Modrá Krev nebo Vrah sirotků. Z jeho novějších kousků je třeba si připomenout například film Control (2019).

Do videoherního průmyslu se zařadil po prvním díle již zmíněného Max Payna z roku 2001, kterého daboval napříč všemi dalšími díly až do roku 2012. Proslavil se i jako součást pařby Alan Wake, ve které namluvil agenta FBI Alexe Caseyho. Alan Wake 2 mimo jiné během letošních Game Awards získalo ocenění za nejlepší příběhnejlepší výtvarnou režii herní režii

Zdroj: Variety.com
Štítky: Alan Wake, May Payne, smrt