Přejít k hlavnímu obsahu

Z The Day Before je klenot. Hra se prodává za čtyřnásobek původní ceny

19. 12. 2023 | 17:52 Gaming
Po skandálním vydání byla očekávaná hra studia Fntastic téměř okamžitě stažena ze služby Steam. Její nedostupnost ale hraje do karet překupníkům, kteří klíče k odstraněné hře prodávají za neskutečné částky.
Z The Day Before je klenot. Hra se prodává čtyřnásobek původní ceny
Z The Day Before je klenot. Hra se prodává čtyřnásobek původní ceny
Zdroj: Fntastic (s povolením)

Původní cena The Day Before byla 49 dolarů, hodnota hry ale této částce odpovídala jen stěží. O to větší šok pro některé hráče může být fakt, že se klíče k již odstraněné extrakční střílečce aktuálně prodávají na tržišti G2A za více než 230 dolarů.

Statisíce hráčů si hru 7. prosince 2023 stahovalo jako MMO RPG s otevřeným světem, co následovalo po spuštění hry ale spustilo oprávněnou lavinu negativních reakcí. Vývojáři se k problému ani nedokázali postavit čelem, hru smazali a udělali vše proto, aby co nejrychleji zmizeli z veřejného prostoru.

Prodávat klíče k takové hře za čtyřnásobek původní ceny se může zdát jako hloupost, existují ale sběratelé, kteří se přesně na takové tituly zaměřují. Pokud si i vy chcete rozšířit sbírku odstraněných her, tak si na koupi ostudného The Day Before připravte cca 5 tisíc korun.