Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat po roce. Elitní český hráč se zkusí znovu prosadit ve známé organizaci

20. 12. 2023 | 12:20 League of Legends Přestup
Matyáš „Carzzy“ Orság bude znovu oblékat barvy organizace Vitality. Český marksman se po roce v MAD Lions vrací do League of Legends mančaftu, ve kterém na první pokus neprožil zrovna povedené období. Teď se spolu s Zdravetsem „Hylissang“ Iliev Galabovem pokusí replikovat rok 2023 a kvalifikovat se znovu na světový šampionát.
Matyáš "Carzzy" Orság
Matyáš "Carzzy" Orság
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Fanoušci nedoufali, že by Vitality do dalšího ročníku postavili příliš kvalitní sestavu. Poslední rok se hrubě nepovedl, hvězdná pětice kolem Luky „Perkz“ Perkoviče totálně propadla. Další sezóna měla být, co se týče hvězd, střídmější. Vitality se ale podařilo sestavit velice kvalitní tým, který má potenciál konkurovat těm nejlepším.

Z neúspěšné pětky zůstává jen Kyeong „Photon“ Gyu-tae, zbytek mančaftu je kompletně obměněn. V jungli bude nastupovat Kacper „Daglas“ Dagiel. Ten doposud působil v B-týmu Vitality. Ani Vitality.Bee se moc nedařilo, nejlepším výsledkem bylo dělené třetí místo na Coupe de France.

Na midlane bude vládnout Vincent „Vetheo“ Berrié. Francouzský profík má za sebou turbulentní rok. Začal v Excel, kde byl v březnu na tři měsíce posazen na lavičku. V létě se přesunul k Team Heretics, který sice pomohl výrazně pozvednout, ale na mistrovství světa to nestačilo.

Botlane povede české ADC Matyáš „Carzzy“ Orság. Ten už ve Vitality jednou působil, v roce 2022 ale se silným celkem nedosáhl na lepší výsledky. Po nadějné sezóně v MAD Lions se do francouzské organizace vrací. Supportem mu bude stejně jako během loňských bojů Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov.

Sestava Vitality:

 Jižní Korea Kyeong „Photon“ Gyu-tae
 Polsko Kacper „Daglas“ Dagiel
 Francie Vincent „Vetheo“ Berrié
 Česká republika Matyáš „Carzzy“ Orság
 Bulharsko Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).