Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot je kompletní. Soupisku dnes doplnily posily ze zahraničí

20. 12. 2023 | 16:01 Counter-Strike 2 Přestup
Šampion čtyř letošních domácích turnajů je opět kompletní. Dynamo Eclot před novou sezónou vítá hned čtyři posily, dnes se na řadu dostaly posily ze zahraničí. Původní spekulace se oficiálně staly realitou, do DNE přestupují Raul „Blytz“ Gligor a Rasmus „kreaz“ Johansson.
Nová sestava Dynama Eclot
Nová sestava Dynama Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Letošní prosinec je v Dynamu Eclot opravdu bohatý na oznámení. Nahrazením Guye „anarkez“ Trachtmana a Adama „NEOFRAG“ Zouhara přestupy neskončily, pardubická organizace se na přelomu roku odhodlala k velké přestavbě. „Pro novou sezonu jsme se rozhodli přistoupit k zásadnějším změnám soupisky. Cítíme, že po více než dvou letech je potřeba tým výrazněji okysličit,“ vyjádřil se CEO organizace Martin Novotný.

Pod taktovkou Pavla „replay“ Vaňka ako jediný pokračuje Vít „nbqq“ Pohlot, jinak nezůstal žádný kámen na kameni. Jako první se do sestavy vrátil Martin „Dytor“ Handl, který podle oficiálních slov využil poslední měsíce k osobnímu a hernímu rozvoji a je znovu připraven zářit, jako v dřívějších měsících. Než jej v týmu nahradil NEOFRAG, tak patřil k nejdůležitějším postavám z hlediska individuální palebné síly.

Druhou novou tváří v táboře DNE se v minulém týdnu stal David „forsyy“ Bílý. Český sniper je připravený bojovat o domácí tituly, ten nejcennější už má ve sbírce ze svého působení v SINNERS.„Očekávám, že se budeme konzistentně zlepšovat a pracovat na sobě. Výhry pak vždy přijdou. S replayem si dost rozumím a myslím si, že začít tuto novou etapu zrovna tady, je dobrý krok,“ říká hráč, který současně zastane roli in-game leadera.

Zbývající dvě posily dorazily do Pardubic dnes. Po úspěšném angažmá anarkeze se vedení neváhalo opět dívat do zahraničí. Vybralo si však dva borce, kteří už mají s česko-slovenskou scénou své zkušenosti. Raul „Blytz“ Gligor strávil celý loňský rok v ENTERPRISE, Rasmus „kreaz“ Johansson si letos zahrál za eEriness a Entropiq Future. České prostředí pro ně nebude něčím novým, což jednoznačně urychlí adaptaci.

Dynamo Eclot v letošním roce ovládlo všechny domácí turnaje kromě toho nejdůležitějšího. Díky tomu je stále jediný krok od historického Tipsport Grand Slamu, který mu případným triumfem na úvodním turnaji sezóny může vynést dvoumilionový bonus. Novou sestavu mimo to již 8. ledna uvidíme v boji o Major, ačkoliv pro zcela novou sestavu jde o příliš brzký cíl. V otevřených bojích alespoň nebudou pod tlakem.

Nová sestava Dynama Eclot:

 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl
 Česká republika David „forsyy“ Bílý
 Rumunsko Raul „Blytz“ Gligor
 Švédsko Rasmus „kreaz“ Johansson

 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.