Přejít k hlavnímu obsahu

CzechCloud se na sociálních sítích omluvil: Přecenil jsem své dovednosti i vědomosti

30. 12. 2023 | 17:16 Twitch
Petr „CzechCloud“ Žalud se na svých sociálních sítích vyjádřil k událostem posledních dní a týdnů. Kvůli svému streamu ohledně tragédie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy byl nakonec vyhozen z organizace Entropiq. Schytal pořádnou porci kritiky, k níž se ve vyjádření vrací. „Doufám, že tento můj přešlap bude sloužit jako odstrašovací případ pro všechny, kteří by chtěli jít cestou zlehčování,“ stojí na konci Žaludovy omluvy.
CzechCloud se na sociálních sítích omluvil. Přecenil jsem své dovednosti i vědomosti, říká
CzechCloud se na sociálních sítích omluvil. Přecenil jsem své dovednosti i vědomosti, říká
Zdroj: facebook.com/officialczechcloud

Kritika, mlčení a následně rozloučení s organizací Entropiq. Tak by se dalo ve zkratce popsat nedávné období CzechClouda, jednoho z top českých streamerů. Známý tvůrce se nejdříve k událostem vyjádřil na Twitchi, následně sdílel své omluvné prohlášení.

Dlouhodobě vyjadřuje k největším událostem, které hýbou světem. Patřil mezi streamery, jenž po tragédii na Univerzitě Karlově neváhali zapnout živé vysílání, kde s několika tisícovkami diváků monitoroval celý průběh dění. Některé jeho komentáře ovšem byly na pováženou a útržky okamžitě obletěly internet. Za to zpětně Žalud omlouvá. „Už chápu, že streamování takto citlivého obsahu vyžaduje neuvěřitelnou opatrnost, kterou jsem bohužel v daný okamžik uchopil velmi neohrabaně,“ je si CzechCloud vědom.

V návaznosti na kontroverzní vysílání přehodnotil Petr Žalud směřování svého působení na sociálních sítích. „I nadále pro Vás chci obsahovat reakce, gaming a novinky, nicméně při tomto posledním bodu vím, že úroveň, které chci dosáhnout, potřebuje víc,“ vysvětluje CzechCloud.

V novém roce chce údajně absolvovat „školení novinářské etiky, mediální trénink a další aktivity pro zajištění toho, aby se již zmíněná situace neopakovala“. Na konci svého vyjádření se český streamer omlouvá.

Štítky: Twitch, CzechCloud
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).