Přejít k hlavnímu obsahu

Výhružky smrtí a arogance. I takhle krutý dokázal být bývalý šéf Activision Blizzard

3. 1. 2024 | 10:15 Kauza
Jde o jednoho z nejvíce nenáviděných mužů v herním průmyslu. Bývalý šéf Activision Blizzard Bobby Kotick měl mezi hráči velice špatnou pověst a jak to vypadá, o nic lepší to nebylo ani v samotné firmě. Po jeho propuštění z funkce se ozývá hned několik zaměstnanců s příběhy ohledně jeho chování. Měl jim dokonce vyhrožovat smrtí.
Výhružky smrtí a arogance. I takhle krutý dokázal být bývalý šéf Activision Blizzard
Výhružky smrtí a arogance. I takhle krutý dokázal být bývalý šéf Activision Blizzard
Zdroj: Flickr

Bývalý šéf společnosti Activision Blizzard Bobby Kotick skončil ve funkci na konci loňského roku poté, co se společnost spojila s Microsoftem. Jelikož už se jeho (v současné době již bývalí) podřízení nemusí bát odplaty, odhalili Kotickovo nekorektní jednání. O příběh s bývalým šéfem se podělilo hned několik zaměstnanců, přičemž ten, který vyprávěla Christine Pollocková, byl jeden z těch nejhorších.

Nejen, že rozhodnutí, jež Bobby vývojářům podstrkoval zhoršovala hry celé společnosti, Bobby dokonce vyhrožoval, že jednoho ze zaměstnanců zabije, pokud se těmito rozhodnutími nebudou řídit. 

Proti výrokům bývalého šéfa se ozval i Andy Belford. Ten prý vyjádřil nesouhlas s vývojem hry Overwatch 2. Kvůli Bobbymu neměl být v souladu s tím, co bylo pro vývojářské studio nejlepší.

 „Když jsme plánovali uvedení Overwatch 2 na Steam, můj tým varoval měsíce dopředu, že budeme recenzenty bombardováni. Ačkoliv jsme prošli několik detailů, zdrojů a informací, které by nám pomohly s očekávaným náporem, vše nám bylo zamítnuto. Přestože jsem odmítl a nechtěl jsem členy mého týmu vystavovat takové úrovni toxické komunikace s fanoušky, Bobbymu to bylo jedno,“ prohlásil Andy na svém profilu na sociální síti X.