Přejít k hlavnímu obsahu

Dev1 se na Twitch nevrátí, proti zákazu se už nemůže odvolat

3. 1. 2024 | 20:30 Twitch
Tvůrce Ivan „Dev1“ Lazarov dostal od Twitche nehezký předvánoční dárek v podobě banu. Zákaz se mu nevyhnul ani přes všechna opatření, která dopředu učinil a jeho budoucnost tak minimálně na nějaký čas bude definovat platforma Kick.
Dev1 se na Twitch nevrátí, proti zákazu se už nemůže odvolat
Dev1 se na Twitch nevrátí, proti zákazu se už nemůže odvolat
Zdroj: Dev1 (s povolením)

Dev1 udělal pro legitimizaci svých gambling streamů mnoho, ani přesun na Maltu a spolupráce s URHH ale v zákazu nezabránila. „Slovensko mě nechalo zablokovat naprosto šíleným regulačním zákonem, i když už na Slovensko ani žádnou vazbu nemám,“ napsal Dev1 na svůj profil X.

Slovenský úřad pro regulaci hazardních her, který údajně za celým zákazem stojí, není dle tvůrce ochoten přistoupit na žádnou domluvu. „Od začátku jsem hodný a diplomaticky se snažím vše urovnat a oni se ke mně chovají, jako bych spáchal genocidu. Kdybyste viděli ty maily, to je úlet,“ dodal.

 „Nechápu, že ses tím vůbec zaobíral. Každý kdo má rozum, si už dávno vybojoval kontrakt na Kicku,“ zní z řad fanoušků. Někteří volají po medializaci celé aféry v naději, že úřady nakonec zákaz stáhnou, to je ale očividně běh na velmi dlouhou trať, i proto se pouhý přesun na Kick zdá jako aktuálně nejschůdnější varianta.

Zdroj: x.com
Štítky: dev1, BAN, Twitch, Kick, Gambling