Přejít k hlavnímu obsahu

Daroval přes půl milionu korun. Legendární hráč znovu přispěl na charitu

4. 1. 2024 | 11:00 League of Legends Příběh
Fanoušci si nemohli přát lepší vzor. Lee „Faker“ Sang-hyeok je personifikací ideálního esportovce, který i přes své úspěchy zůstává nohama na zemi a myslí na své podporovatele i ty, kteří ve svém životě neměli příliš štěstí. Ke konci roku 2023 poslal nejúspěšnější profesionální hráč videoher přes 500 tisíc korun na charitu. Nejde o jeho první velký dar.
Daroval přes půl milionu korun. Legendární hráč znovu přispěl na charitu
Daroval přes půl milionu korun. Legendární hráč znovu přispěl na charitu
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Lee „Faker“ Sang-hyeok je znám svou dobrosrdečností. Na své fanoušky nedá dopustit, o Vánocích pro ně dokonce streamoval. Prý kvůli tomu, aby se ti, kteří nejsou s rodinou a přáteli, necítili tak sami. Ještě před koncem roku pak poslal dar přesahující půl milionu korun na charitu.

„Letos jsem opět předal dary Community Chest of Korea, a to u příležitosti konce roku a novoročního období, kdy jsou teplé pomocné ruce nejpotřebnější. Tento rok byl smysluplný a vím, že moji fanoušci udělali dobré skutky už přede mnou. Doufám, že můj dar přispěje ke zlepšení svátečního období,“ uvedla 27letá hvězda v prohlášení.

Zmiňovaná Community Chest of Korea je jedinou vládou schválenou charitativní organizací v Jižní Koreji. Podporuje různá sociální centra, komunitní projekty a spolupracuje s dalšími neziskovými a nevládními organizacemi. Jde o největší korejskou sociální instituci.

Nejde rozhodně o první Fakerův dar. V roce 2022 poslal přibližně 1,5 milionu korun na pomoc lidem zasaženým koronavirem a povodněmi v Koreji.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).