Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěšná premiéra nové sestavy. Dynamo Eclot pokořili lokálního konkurenta

4. 1. 2024 | 11:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Očekávaná premiéra nového složení Dynama Eclot přišla ještě před kvalifikacemi na Major. Ve druhé divizi European Pro League DNE vyzvali SINNERS AC. Hned na začátku sezóny tak došlo na pikantní porovnání sil, právě s akademií hříšníků se DNE trápili ve skupinové fázi Tipsport MČR CS. Tady ale svoji roli splnili na jedničku a po dvou napínavých mapách vyhráli 2:0.
Sestava pro letošní rok
Sestava pro letošní rok
Zdroj: Dynamo Eclot

Na European Pro League má Dynamo Eclot z loňského roku hezké vzpomínky. V deváté sezóně totiž ovládlo elitní divizi a zaznamenalo největší mezinárodní úspěch celé sezóny. Po dalších nezdarech se ale do první divize nejprve musejí vrátit. Náročný grind se tak rozhodli rozjet hned v prvním týdnu nového roku.

Mezi akademiemi a týmy z nižších pater evropské scény je Dynamo Eclot možná vůbec největším favoritem na celkové prvenství. Nesmíme však zapomínat na to, že nová sestava spolu hraje teprve krátce a její potenciál se ještě nemusí ukázat. Kvalifikace na Major se ale kvapem blíží a důraz na kvalitu nemůže chybět.

Prvním soupeřem DNE v letošním roce byla česko-slovenská sestava SINNERS AC. Akademie liberecké organizace se proti zkušenějšímu soupeři rvala znamenitě, na obou mapách dokonce ovládla první stranu. Dynamo Eclot však Ancient i Overpass dokázalo otočit, ve formě byli především zahraniční borci.

Ve skupině A se dále nacházejí Aurora Young Blud a Lazer Cats, tedy ruská akademie a nová ukrajinská sestava. SINNERS AC určitě nejsou bez šance, aby oba české celky postoupili do play-off. V dalších skupinách se představí také Oldřich „PR“ Nový (MOUZ NXT) a Simon „KWERTZZ“ Horák (The Prodigies).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.