Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer upřednostňoval chat před řízením. Na Twitchi dostal ban

4. 1. 2024 | 16:11 Twitch
Streamer, který vystupuje na platformě Twitch pod přezdívkou Knut, byl zabanován. Stalo se tak poté, co byly zveřejněny záběry, jak se plně nesoustředí na jízdu ve svém autě a místo toho si čte chat. Pravděpodobně se ale nejedná o trvalý zákaz na nejpopulárnější streamovací platformě.
Knut byl zabanován kvůli nesoustředění se na jízdu během živého vysílání
Knut byl zabanován kvůli nesoustředění se na jízdu během živého vysílání
Zdroj: Twitch.com

Twitch si dává pozor, komu na platformě dovoluje živě vysílat. Pravidla jsou v jistých v několika ohledech velmi striktní, Pokud některý z partnerů pravidla poruší, Twitch zasáhne. Živá vysílání z auta hlídají správci ještě mnohonásobně víc. Rozptýlení řidiče tím, že se místo řízení soustředí na čtení a interakci s chatem, vytváří obrovské nebezpečí. 

Uběhlo jen několik dní od začátku nového roku a zákaz už vysloužil známý streamer vystupující pod přezdívkou Knut. Při řízení soustředil především na chat a snažil se ho co nejvíce zabavit. Twitch si chování všimnul i díky klipům, které byly sdíleny na platformě X ke konci roku minulého roku. 

 „Proč Twitch vždy přimhouří oči nad rozptylováním při řízení?“ píše uživatel ClippedTwitch na svém profilu na platformě. Na záběrech je jasně vidět, jak Knut několikrát pouští oči ze silnice, aby si na svém klíně přečetl chat s diváky a mezitím kolem něho projíždí jiná auta. 

Trvalo to několik dní, Knut si ale ban nakonec odnesl. K situaci nevyjádřil, tak je předvídatelné, že zákaz nebude trvalý. Pokud by ale jeho neopatrné chování způsobilo autonehodu, Twitch by zakročil přísněji. 

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Twitch, zákaz