Přejít k hlavnímu obsahu

"Nahé" streamerky mají útrum. Twitch aktualizoval pravidla vysílání

4. 1. 2024 | 20:45 Twitch
S nástupem nového roku se Twitch rozhodl znemožnit streamování vysílajícím, kteří vysílají (téměř) nazí. Nově nebude tolerována žádná forma zakrývání genitálií či prsou jinak, než oblečením. Narůstající trend živého vysílání s černou cenzurou přes intimní partie se tak utnul v zárodku.
Twitch zakazuje vysílání s cenzurou přes intimní partie
Twitch zakazuje vysílání s cenzurou přes intimní partie
Zdroj: Twitch

Twitch se začátkem roku 2024 rozhodl dělat velké změny. Nejslavnější streamovací platforma přišla s aktualizací, která přináší pár zásadních restrikcí, jež se týkají oblečení streamerů. Nově se již nebudou moci používat například cenzury v podobě obdélníků k zakrytí částí těla.

Trikem se inspirovala řada streamerek a ačkoliv byly pod touto cenzurou oblečené, na kameře to vypadalo jako zakrývání nahoty intimních míst. Tento trend se stal populárním a tak musel Twitch co nejdříve zasáhnout. K tomu slouží právě zmíněná úprava restrikcí pro nový rok 2024. 

Nepovolujeme, aby živě vysílali zcela nebo částečně nazí. Už vůbec nepovolujeme odhalování genitálií či hýždí. Nechceme na platformě vidět ani jakýkoliv náznak nahoty (ať už zakrývání prsou či genitálií) jinými předměty či cenzurními pruhy,“ uvádí Twitch v nových zásadách oblékání. „Ty, kteří se cítí jako ženy prosíme o zakrytí prsou oblečením. Výstřihy nejsou omezeny, pokud bude zřejmé, že člověk na sobě má oblečení,“ dodává Twitch.

Ve vývoji je údajně speciální systém. Ten bude sexuální content uživatelům, kteří si jej nepřejí vidět, rozmazávat. Uživatelské rozhraní se dále rozšíří o možnost filtrování prohlížení. Tato změna by dle všeho měla učinit web vstřícnějším ke všem komunitám.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Twitch, pravidla