Přejít k hlavnímu obsahu

Boje o první CS2 Major vypuknou již v pondělí. Evropané mají čtyři šance

4. 1. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Counter-Strike 2 je tu s námi už od konce září, a i když hra ještě není dokonale vyladěná, tak s prvním světovým šampionátem není na co čekat. Českým týmům bohužel unikly pozvánky do uzavřené kvalifikace, a tak na všechny lokální celky čekají čtyři neúprosné otevřené turnaje.
PGL Major Stockholm
PGL Major Stockholm
Zdroj: PGL Esports

Poctu hostit první Major v novém CS2 získalo poprvé v historii Dánsko. Do proslulé kodaňské Royal Areny přiveze nejlepší týmy světa pořadatel PGL. O jakou smetánku půjde, rozhodnou regionální RMR soutěže. Účastníci posledního Majoru, kterým se nerozpadlo jádro sestavy, na ně již obdrželi příslušné pozvánky. Všichni ostatní si naopak musejí projít kvalifikačním cyklem, jenž oficiálně odstartuje v pondělí 8. ledna.

V Evropě se neúprosným otevřeným turnajům vyhne šestnáctka nejlepších týmů podle žebříčku od Valve. SINNERS bohužel unikla pozvánka o dvě místa. Spolu se všemi dalšími českými a slovenskými sestavami je tak hned z úvodu roku čekají jedny z nejnáročnějších dní vůbec. Pro úspěch v Single Elimination kvalifikacích se stovkami týmů jsou potřeba nejen herní kvality nejvyšší úrovně, ale také výdrž a mentální odolnost.

Každý otevřený turnaj vždy zabere dva dny, už jen postup do jeho druhé fáze se dá považovat za určitý úspěch. Ten skutečný ale týmům přinese až umístění mezi čtyři nejlepšími celky, jež doplní složení uzavřených kvalifikací. Na nich se celkem 32 týmů utká o 19 postupových míst na rumunském RMR. Všechny kvalifikační turnaje proběhnou na platformě Challengermode, registrovat se může kdokoliv.

Harmonogram evropské kvalifikace:

Harmonogram kodaňského Majoru:

  • Challengers Stage: 17. až 20. března
  • Legends Stage: 21. až 24. března
  • Champions Stage: 28. až 31. března
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.