Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhoz, Football Manager a finále MS. Šipkařská hvězda už se těší na Xbox

5. 1. 2024 | 10:23 Příběh
Jen málokterý sportovec na sebe v posledních dnech upoutal tolik pozornosti jako Luke Littler. Teprve 16letý šipkař se probojoval až do finále světového šampionátu, kde nakonec v boji proti Luku Humphriesovi padl. Na cestu domů se ale mladý Littler těší, čeká tam na něj jeho oblíbený Xbox. „Už se nemůžu dočkat, až se zase dostanu na Xbox,“ řekl s úsměvem na tváři v pořadu Good Morning Britain.
Rozhoz, Football Manager a finále MS. Šipkařská hvězda už se těší na Xbox
Rozhoz, Football Manager a finále MS. Šipkařská hvězda už se těší na Xbox
Zdroj: YouTube

Je to jeden z největších sportovních příběhů posledních týdnů. Luke Littler se v šestnácti letech probojoval mezi elitu na šipkařském MS. Postupně drtil jednoho soupeře za druhým, dokázal vyřadit i ty největší hvězdy. Nakonec to dotáhl až do finále. Na boj o titul se připravoval netradičním způsobem, jak odhalil v Good Morning Britain.

„Šli jsme na bull, abychom rozhodli, kdo bude házet první. Pak jsem si na chvíli zahrál Football Manager a byl čas na finále,“ překvapil Littler přípravou před dosud největším zápasem svého života. Luke je vášnivým gamerem a čas na jednu ze svých oblíbených her si našel i krátce před finále.

Teď už se bude moci gamingu znovu věnovat o něco víc. MS v šipkách je minulostí a Littler se vrátí ke svému Xboxu. Ten mu během turnaje chyběl. 16letý hráč nevěřil, že se prorve až do finále, konzoli si tak s sebou vůbec nebral. „Už se nemůžu dočkat,“ pobavil moderátory pořadu.

@goodmorningbritain World Darts Championship finalist, Luke „The Nuke“ Littler, talks through his pre-match ritual and his disappointment in not being able to play X-Box through the championships! #lukelittler #darts #worlddartschampionship #lukethenuke #goodmorningbritain #gmb #susannareid #benshephard ♬ original sound - GoodMorningBritain
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).